Diari Més

Platges

La temporada de bany tanca amb 7 ofegaments mortals a les platges de la província

Un 28,5% dels ofegats a tot Catalunya han perdut la vida a la Costa Daurada

Pla mig de dues persones sota un para-sol a la platja de Salou.

salou platja turismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de seguretat a les platges d'aquest 2021 ha tancat amb 6 persones mortes per ofegament Tarragona i una a les Terres de l'Ebre, amés, un 28,5% dels ofegaments a tot Catalunya s'han produït a la Costa Daurada. D'aquests, sis s'han produït a la Daurada i un al Baix Ebre. La campanya s'ha estès del 15 de juny al 15 de setembre.

Al conjunt de Catalunya n'han mort 21,tres menys que el 2020, segons ha informat Protecció Civil. El perfil dels ofegats ha estat el d'home de nacionalitat espanyola i de més de 70 anys. En concret, 17 dels 21 morts han estat homes, un 52% tenia més de 70 anys, un 24% entre 60 i 70 i un altre 24% entre 18 i 60 anys. Pel que fa a la nacionalitat, han augmentat les víctimes estrangeres amb un total de nou, quan l'any passat en van ser tres. Un 52,3% de les víctimes han mort quan hi havia el servei de vigilància actiu i amb bandera verda.

Del total d'ofegaments, tres es van produir amb bandera groga i set en platges on no hi havia servei de vigilància o bé el servei encara no havia començat o ja havia finalitzat.

El juliol ha estat el mes amb més ofegaments mortals (8), mentre que a l'agost se n'han produït cinc, al setembre cinc més i tres al juny.

96 banderes vermelles

Des del 15 de juny al 15 de setembre de 2021 han onejat un total de 5.980 banderes verdes a les platges vigilades, 1.056 grogues i 96 vermelles. Per zones, la Costa Brava ha estat on han onejat més banderes verdes (1.871), mentre que les banderes grogues han onejat més a la Costa Daurada (518) majoritàriament per mal estat de la mar. Pel que fa a les banderes vermelles, n'hi ha hagut sobretot al Barcelonès (36) i a la Costa Daurada (34); majoritàriament per mala mar o mala qualitat de l'aigua de bany.

tracking