Diari Més

Societat

Els veïns de Parc de Llevant del Catllar estan farts de la brutícia que hi ha al carrer

Els contenidors estan plens i la brossa s'hi acumula al voltant des de fa molts mesos

Una illa de contenidors plena de brossa mostra la mala imatge que ofereix Parc de Llevant.

Els veïns de Parc de Llevant estan farts de la brutícia que hi ha al carrerDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Parc de Llevant del municipi del Catllar ja no poden més. Estan farts de la brutícia que hi ha als seus carrers, sobretot la que s'origina en els contenidors i els seus voltants. El problema, segons detallen, no és dels mateixos veïns de la zona, sinó que gran part d'aquesta brossa procedeix de l'exterior.

Així ho assegura el president de l'Associació de Veïns Parc de Llevant, Antonio Salas, qui detalla en declaracions a aquest diari que «el problema rau en el fet que gent d'altres urbanitzacions que passa per la carretera aprofita i llença la brossa, en comptes de fer-ho en el seu barri». Aquesta situació comporta que els contenidors no siguin suficients per a rebre aquesta quantitat de residus. En aquest sentit Salas afegeix que «els contenidors estan dimensionats per a un nombre determinat de població, però el nombre de persones que l'utilitzen és molt major». «Els nostres contenidors sí que podrien ser suficients si només els utilitzéssim nosaltres, però ara no absorbeixen la quantitat de brossa que deixa la gent», manifesta.

Aquesta situació fa molts mesos que dura i s'ha convertit en insostenible, tal com apunten els veïns, els quals no entenen per què han de viure envoltats de brossa si paguen els seus impostos religiosament.

L'Ajuntament ho sap

Els veïns ja s'han posat en contacte amb el consistori per tal de traslladar el problema, que pot acabar sent molt major si no se soluciona perquè la brutícia pot atreure rates i provocar infeccions o, fins i tot, algun accident amb els vianants que passin pel carrer en el moment en el qual les bosses de brossa estiguin fora dels contenidors.

Concretament, «ho he parlat dues vegades amb l'alcalde», assegura Antonio Salas, qui detalla que «l'explotació de la brossa estava cedida al Consell Comarcal, però que també estan molt descontents des del consistori i que els ho han traslladat». El problema és que «no ens va donar cap solució», ens van assegurar que «són conscients del problema», però també ens van avisar que «estan lligats pel contracte amb el Consell Comarcal», que és qui s'encarrega de la recollida dels residus, com succeeix en una bona part dels municipis del Tarragonès.

Ara, l'únic que els queda és esperar, ja que «ens va dir l'alcalde que tindrien en compte tota la problemàtica en el moment de renovar el contracte amb el Consell Comarcal». Els veïns no culpen l'alcalde al cent per cent, ja que «no creiem que l'empresa de recollida de brosses faci la seva feina».

tracking