Diari Més

El sector hostaler de Tarragona demana una moratòria de la taxa turística

La FEHT critica que en un context de baixada de preus per captar clients, l'esforç «quedarà penalitzat per més imposats»

Pla general de l'hotel Salou Park, de Salou. Foto del 7 de novembre del 2019 (Horitzontal).

turistes britànics, Costa Daurada, turisme, FEHT, Thomas Cook, Jaume OrteuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hostaler de Tarragona demana una moratòria a l'increment del 30% en l'impost sobre les estades en establiments turístics previst per al proper 1 d'octubre, segons informa la FEHT.

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) representa el 90% de les places d'allotjament de la província.

La presidenta d'aquesta patronal, Berta Cabré, diu que «ara no és moment de pujar impostos, és moment de seguir ajudant el sector», ja que «encara no hem recuperat les dades de pernoctacions del 2019 i aquest any no ha estat positiu».

Per contra, Cabré sosté que precisen «ajudes per part de les administracions públiques per poder sobreviure» fins a recuperar la normalitat la propera primavera.

El 30% d'increment suposa que un grup de quatre persones majors de 15 anys haurà de pagar un impost de 33,6 euros per una setmana en un hotel de quatre estrelles, i de 84 en un de cinc.

La FEHT critica que en un context de baixada de preus per captar clients, l'esforç «quedarà penalitzat per més imposats».

La patronal, conjuntament amb la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFEC) ja va demanar a l'abril de 2020 a la Generalitat la supressió d'aquesta taxa durant 24 mesos.

No obstant això, aquesta petició no va prosperar i l'impost sobre les estades en establiments turístics ha estat vigent durant tota la pandèmia.

tracking