Diari Més

Municipal

Valls impulsa el primer pla específic sobre la gent gran per fomentar l'envelliment actiu

El 22% de les persones grans que viuen a la capital de l'Alt Camp tenen més de 85 anys, per sobre de la mitjana del país

Cal presentar les sol·licituds a la seu electrònica.

Valls obre una nova línia d'ajuts per a sectors afectats per les restriccionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Valls impulsarà el primer Pla Municipal de la Gent Gran de la ciutat amb l'objectiu de promoure l'envelliment actiu. El pla recull accions en àmbits tan diversos com la salut, la seguretat o la formació. El document estat elaborat de manera participativa en els últims anys, en un procés engegat per la regidoria d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat des de l'any 2018. Per a la definició de les mesures s'ha tingut en compte el creixement sostingut de la població gran que a Valls se situa en el 18,53%, similar al de Catalunya, però amb un índex de sobreenvelliment especialment alt. Així, en el cas de Valls, el 21,7% de les persones grans tenen més de 85 anys, mentre el global del país aquesta xifra supera per poc el 17%.
En el procés de debat hi van participar 107 persones grans en sessions territorials diferenciades en diferents zones i barris de la ciutat. El nou pla municipal recull de manera inclusiva accions integrals per a totes les franges d'edat de gent gran per promoure l'envelliment actiu. Les mesures estan agrupades en quatre grans eixos temàtics: vida quotidiana, benestar i salut, participació i igualtat i bon tracte.

Aquests quatre àmbits compten amb un total de tretze línies estratègiques que aborden aspectes com la mobilitat, el transport públic, equipaments, habitatge, promoció de la salut, accés als recursos socials i sanitaris, la participació de la gent gran en consells municipals, TIC i tràmits, xarxes socials de suport i ajuda mútua, igualtat de gènere, seguretat, visibilització i bon tracte a les persones grans, segons fonts municipals.

tracking