Diari Més

Policial

Detenen 'in fraganti' quatre homes per furtar garrofes a la Secuita

Els agents van recuperar i retornar al seu propietari les garrofes sostretes, en total més de 700 kg

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra.

Mossos d'Esquadra, detenció, detingut, manilles, autor, delicte, robatoriMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Tarragona van detenir diumenge quatre homes de 25, 30, 32 i 45 anys, tres d'ells de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat veneçolana, amb domicilis a Tarragona i Lleida, com a presumptes autors d'un delicte de furt. A més, a tres d'ells també se'ls va detenir per atemptat als agents de l'autoritat.

Els fets van tenir lloc diumenge al migdia a la pedania de les Gunyoles, a la Secuita. Els mossos van rebre avís que un camp de garrofes hi havia diverses persones discutint arran d'un furt.

En arribar al lloc, els mossos van contactar amb el propietari de la finca qui els va explicar que havia sorprès a un grup de persones furtant-li garrofes i quan els va recriminar aquests s'hi van enfrontar. El pagès va marxar cap al poble a demanar ajuda.

Tot seguit, els mossos van acompanyar l'home fins al seu camp i allà van localitzar dos vehicles. Van accedir al camp de garrofes i van veure diversos sacs plens d'aquest llegum preparats per emportar-se'ls. Llavors, sota un garrofer els mossos van localitzar un dels detinguts furtant.

Mentre un dels agents l'interrogava, un altre va continuar fent recerca pel camp i va sorprendre un altre grup d'homes que també furtaven garrofes. En veure presència policial, van sortir corrents i quan el mosso els va donar ordres clares perquè s'aturessin, van fer cas omís i els hi van llençar pedres.

Finalment, els mossos van detenir un total de quatre homes. El que havien localitzat en un primer per furt i els altres tres per furt i atemptat als agents de l'autoritat.

Els mossos van retornar-li al pagès les garrofes sostretes les quals tenien un pes total de 720 kg.

Aquestes detencions s'emmarquen en el dispositiu de prevenció que els mossos estan portant a terme en l'àmbit rural per evitar el furt de garrofes. Un dispositiu que a banda dels patrullatges també inclou controls als venedors en els diferents magatzems del territori.

tracking