Diari Més

Societat

Cambrils es «deixa prendre el pèl» per recaptar fons per la lluita contra el càncer infantil

Els organitzadors de la campanya confien que sigui l'edició més solidària

Pla tancat d'un perruquer eixugant el cabell d'una dona que ha participat en la cinquena edició de la campanya “Deixa't prendre el pèl” a Cambrils.

Cambrils es «deixa prendre el pèl» per recaptar fons per la lluita contra el càncer infantilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tallar-se el cabell és sinònim de solidaritat a Cambrils (Baix Camp). La cinquena edició de la campanya 'Deixa't prendre el pèl' ha reunit una cinquantena de barbers i perruqueres que han tallat els cabells i han afaitat barbes a centenars de persones que han participat en la iniciativa feta aquest diumenge al passeig marítim de la ciutat. Els donatius recaptats es destinaran íntegrament al Grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i Adolescència de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. El barber Javier Torrente, impulsor de l'acció solidària, ha explicat que la campanya ha arrencat amb 14.000 euros, donats per patrocinadors, i ha assegurat que serà l'edició «més solidària».
L'any passat, l'acció solidària es va suspendre per la situació de pandèmia. Enguany, però s'ha recuperat el pols d'altres edicions i hi han participat 55 professionals, entre barbers, perruquers unisex, estilistes i perruquers canins, procedents d'arreu d'Espanya. Tots ells no han parat d'atendre els centenars de persones que han volgut solidaritzar-se amb els infants malalts de càncer. Petits i grans s'han tallat el cabell, fet trenes o bé s'han afaitat la barba per ajudar a recaptar fons per a la investigació.

En Dani és el tercer any que hi participa amb la seva família i aquest any s'ha tallat la cabellera. «El perruquer s'ha passat una mica, però per ho hem fet per la causa, no passa res, és un acte totalment necessari», ha opinat el tarragoní. L'Amaya, de Logronyo, està passant uns dies de vacances a Cambrils i també ha aprofitat l'ocasió per ser solidària. «És el segon any que hi col·laboro i ho faria sempre, i si et deixen el cabell bé doncs encara molt millor», ha dit.

Enguany, els participants han pogut reservar cita per Internet. Segons els organitzadors s'hi han inscrit unes 300 persones. La Cristina, que és una d'elles, ha celebrat que per primera vegada ha pogut tallar-se els cabells en l'acció solidària. «He vingut altres anys, però mai havia tingut torn, amb l'hora prèvia ha anat molt bé», ha afirmat la cambrilenca.

En Sebastian, un perruquer de Vinaròs, ha explicat que aquest any han atès molts infants i que estan fent serveis majoritàriament de tallar cabells. Comparteix parer, la Jaqueline, una estilista de Cambrils, que no ha parat de pentinar dones i nenes durant tot el matí. «És molt important que participin en la iniciativa, a més ens ho passem molt bé», ha afegit.

Entre les novetats d'aquesta edició destaquen la incorporació de la perruqueria canina i els passejos amb barca. A més, també s'han fet degustacions gastronòmiques, un vermut electrònic i globoflèxia. Els participants han fet donatius d'un mínim de 8 euros pels serveis de perruqueria i barberia o bé han comprat productes de marxandatge com samarretes, polseres i diademes.

En l'última edició es van fer 700 serveis i es van recaptar 13.537 euros entre les tallades de cabells i barberia, les donacions, els patrocinadors i el marxandatge. «Enguany, gràcies als patrocinadors i al marxandatge estic segur que superarem la recaptació dels altres anys, i sens dubte serà l'edició més solidària», ha apuntat Torrente.

Una perruquera pentinant un gos en la cinquena edició de la campanya 'Deixa't prendre el pèl' a Cambrils.

Cambrils es «deixa prendre el pèl» per recaptar fons per la lluita contra el càncer infantilACN

tracking