Diari Més

Política

NMC conservarà les seves regidories a Cambrils menys les d'Oliver Klein

PP, PSC, Cs i no adscrits es reparteixen les carteres d'ERC i Junts, a banda de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana

Klein durant la roda de premsa en que el seu partit i l'oposició va anunciar la moció de censura.

NMC conservarà les seves regidories a Cambrils menys les d'Oliver KleinGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou Moviment Ciutadà (NMC) per Cambrils conservarà totes les seves carteres en el nou govern que sorgirà quan tiri endavant la moció de censura que es va presentar ahir, a excepció de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana i Cooperació, les regidories que ostentava fins ahir el portaveu d'NMC i futur alcalde, Oliver Klein. Aquestes dues regidories, les dels cinc regidors d'ERC i les dels dos de Junts, conformen l'ampli pastís polític que es reparteixen Partit Popular (PP), Partit Socialista de Catalunya (PSC), Ciutadans (Cs) i els dos regidors no adscrits en el nou cartipàs municipal.

Segons ha sabut Diari Més, en les negociacions del cartipàs –el qual no està del tot tancat– NMC estaria fent el paper de moderador. Es tracta d'un joc d'equilibris i en el que deu regidors es reparteixen les àrees dels actuals vuit edils al govern –entre ERC i Junts– i les dues que cedeix NMC. Això implica que moltes de les actuals regidories agrupades s'acabin dividint. I és que, mentre Oliver Klein no tindrà cap altra regidoria a banda de l'Alcaldia, Enric Daza i Natalia Pleguezuelos conservaran Urbanisme, Obra Pública i Activitats per una banda, i Joventut i Esports, per l'altra. Així estan damunt la taula, en un acord molt avançat, les carteres d'Educació, Polítiques Actives d'Ocupació i Recursos Humans, Cultura i Festes, Govern Obert i Contractació, Drets Socials i Salut, Hisenda, Serveis, Medi Ambient, Protecció Ciutadana, Projecció Exterior i Turisme.

Tot i que el ventall de colors polítics serà més ampli en el nou govern, el d'Oliver Klein té un suport més ampli que l'alcaldessa, Camí Mendoza: tretze regidors davant dels onze que componien l'actual fins a la sortida d'NMC el passat dimarts.

El més probable és que el nou cartipàs es presenti abans del pròxim 28 de setembre, data en què està prevista la celebració del ple on es votarà la moció de censura.

El futur executiu continuarà amb els projectes endegats i intentarà materialitzar les demandes que fins ara no han tingut espai o recursos per tirar endavant amb la voluntat de ser més ambiciós que l'actual.

tracking