Diari Més

PortAventura va tancar el 2020 amb més de 43 milions d'euros de pèrdues

Els resultats del parc de Vila-seca i Salou van estar marcats per una temporada de només 107 dies i amb aforament limitat a causa de la pandèmia

El Parc temàtic de PortAventura torna a obrir les seves portes aquest dissabte 15 de maig després de mesos de tancament per les restriccions derivades de la pandèmia.

Portaventura torna a obrir les seves portes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc d'atraccions de Vila-seca i Salou, PortAventura, va tancar l'exercici del 2020 amb 43,5 milions d'euros de pèrdues, segons que recull el diari El País amb dades registrats al Registre Mercantil. La pandèmia, que va provocar restriccions d'aforament i dies d'obertura és la causa principal de l'acumulació de pèrdues del ressort, que també va veure com s'incrementava el seu deute a llarg termini, que ha passat dels 14,5 als 93,7 milions d'euros.

Les dades de l'exercici de l'any passat, amb més de 43 milions de pèrdues, contracten amb els de l'any anterior, quan va aconseguir tancar l'any amb 46 milions de benefici.

Segons la informació del rotatiu, l'any passat la xifra de negoci del parc va ser de 39 milions d'euros, quan l'any anterior havia arribat a facturar més de 241 milions d'euros.

Les xifres s'expliquen per la caiguda del nombre de visitants. L'any 2019 van ser 5,2 milions, la qual cosa representava una xifra rècord, mentre que el 2020 el parc només va poder estar obert107dies i amb aforaments limitats a causa de les restriccions sanitàries.

La situació va afectar directament també a la plantilla del ressort tarragoní. Segons explica El País, es va aplicar un ERO i es van suprimir un centenar de llocs de treball fixos, amb una plantilla total de 1.361 persones. On es va produir la retallada més evident és en el personal eventual que va quedar tot just amb una vintena de treballadors quan normalment, en una temporada se'n contracten fins a mig miler.

tracking