Diari Més

Política

Oliver Klein i l'oposició del govern de Cambrils presenten una moció de censura a Camí Mendoza

L'encara alcaldessa, Camí Mendoza, lamenta que el municipi perd un «projecte social» i critica que Klein «és incapaç de generar equips de treball»

Els portaveus de Ciutadans, Juan Carlos Romera; NMC, Oliver Klein; PSC, Ana López; i PP, David Chatelain, ahir a la tarda a Cambrils.

Oliver Klein i l'oposició del govern de Cambrils presenten una moció de censura a Camí MendozaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit polític Nou Moviment Ciutadà (NMC) de Cambrils, fins ara soci de govern a l'Ajuntament, ha decidit presentar una moció de censura amb el suport de tots els partits de l'oposició. El portaveu d'NMC, i futur alcalde de Cambrils, Oliver Klein, argumentava ahir que el principal motiu d'aquesta moció de censura ha estat la «pèrdua de confiança» amb els socis de govern. Alhora, els partits de l'oposició (PSC, PP i Ciutadans) argumentaven que «el govern no ens ha escoltat, totes les nostres propostes acabaven sempre en un calaix».

Klein defensava que «fa dos anys, després de les eleccions, vam decidir donar suport a un govern que sumava 11 regidors, ara, en uns dies, hi haurà un alcalde amb 13 suports, amb una visió partidista més àmplia». El portaveu d'NMC compartia ahir, en una roda de premsa per exposar el pacte de la moció de censura, que «quan vam celebrar les eleccions del 2019 ens deien que nosaltres érem el partit clau. En aquell moment es va optar per un pacte, però no es van trencar els ponts amb ningú i, al cap d'un temps, es planteja la possibilitat». Sobre un dels principals motius de per què ara ha acceptat un acord que no sigui amb ERC i Junts (actuals socis de govern), Klein deia que «ara el pacte és més obert, i es posa al capdavant a NMC per ocupar l'alcaldia, i en aquell moment no era així». «Tenim ganes d'un canvi de ritme, de prémer l'accelerador», deia Klein.

Un altre dels partits presents ahir era el PSC, a través de la seva portaveu Ana López, qui assegurava que «hi ha una paràlisi municipal molt elevada, s'actua per inèrcia en comptes de pensar quins problemes poden venir i com abordar les possibles solucions», i afegia que «la imatge més negativa del període ha estat la falta de consens en temes cabdals per a la ciutadania». «Durant l'estat d'alarma, la pandèmia i la postpandèmia no s'ha comptat amb l'oposició», criticava la socialista, qui remarcava que «les nostres propostes van caure a un calaix, la situació requeria fer política d'alçada i així no va ser». Per a López, «el més greu és que aquest consens tampoc hi era en el si del govern, fet que ha derivat en confrontacions per qüestions partidistes i això, quan un està governant, no s'ho pot permetre». «Tenim una deriva municipal», sentenciava la portaveu socialista, qui finalitzava dient que «ens hem vist obligats a trobar consensos amb els altres companys de l'oposició».

En la mateixa línia s'expressava el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Romero, qui argumentava que «quan més evident s'ha fet aquesta poca voluntat de diàleg ha estat en els pressupostos i en les ordenances fiscals», i concretava que «vam decidir acostar-nos a NMC per traslladar-los les nostres preocupacions, ja que sabíem que existia una bona sintonia quant al funcionament del consistori, i vam constatar que Klein tenia les mateixes preocupacions».

Finalment, David Chatelain, portaveu del PP a Cambrils, remarcava que «qualsevol pacte havia de tenir com a pilar fonamental el benestar de Cambrils i l'impuls d'un renovat lideratge per la regeneració política i social, un canvi que marqui una estratègia única per una ciutat més comercial, segura i on l'administració pública estigui al servei del ciutadà i no a la inversa», i afegia que «s'ha acordat un pacte ampli, sense exclusions, buscant una gestió eficient i eficaç dels recursos públics». Chatelain avisava també que «ningú vegi en aquest acord res més del que hi ha, la defensa de Cambrils i dels cambrilencs».

«Judes» i «mentider»

Unes hores més tard, l'encara alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el primer tinent d'alcalde, Lluís Abella, van acusar Oliver Klein de «traïdor, Judes, mentider», entre altres i la moció de «sorprenent i indignant». L'alcaldessa de Cambrils deia que «ens costa una mica d'assumir i d'entendre el que està passant», i afegia que «Cambrils perd un projecte social i de ciutat que estava donant els seus fruits». Mendoza es preguntava «quin sentit té que el govern passi a estar format per quatre grups i dos regidors no adscrits i deixi a l'oposició a ERC i Junts», recordant que esquerra va ser «la primera llista més votada a les eleccions», i que «el nou govern quedi en mans d'una persona que parla de lleialtat i sinceritat, quan no és una cosa ni l'altra».

Mendoza i Abella deien que «dilluns a la tarda ens vam reunir l'equip de Govern i Klein no ens va comentar res de la moció de censura, ens deia que estava en mans de l'assemblea i que quan tingués resultats ens avisaria», però asseguren que «fins que no s'ha registrat la moció no hem tingut més notícies seves». Tant des d'ERC com des de Junts van mostrar-se durs amb Klein dient que «és incapaç de generar equips de treball» i acusant-lo «d'un projecte personal per accedir a l'alcaldia saltant-se la voluntat de la gent de Cambrils».

Mendoza també va criticar el PSC preguntant-se «com faran un govern d'esquerres i progressista amb el PP i Ciutadans i amb un candidat que saben que no és lleial», i Abella va recordar que «el PSC són els qui van patir la primera traïció de Klein». A més, el portaveu de Junts va denunciar «comportaments inadequats» de Klein al Govern, i va avisar que «ho fiscalitzarem tot», sense entrar en més detalls. El plenari de la moció de censura tindrà lloc el pròxim 28 de setembre a les 12 hores i, fins aquell dia, l'alcaldessa de Cambrils ha retirat totes les delegacions repartides a l'inici de mandat a NMC.

tracking