Diari Més

Patrimoni

El Mas de la Tallada de la Secuita entra a la Llista Vermella de Patrimoni a causa del seu mal estat

L'Asociación Hispania Nostra denúncia que l'estat de l'edifici és d'abandonament i degradació

El Mas de la Tallada a la Secuita.

El Mas de la Tallada de la Secuita entra a la Llista Vermella de Patrimoni a causa del seu mal estatGeocoaching

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'AsociaciónHispaniaNostra, que des de fa anys denúncia aquells elements del patrimoni de l'Estat que considera que estan en perill a causa del seu mal estat, ha afegit dos edificis catalans a la llista.

Un d'ells és el Mas de la Tallada, ubicat al terme de la Secuita, a tocar de Vistabella i que està documentat des de l'any 1182, en terres del noble Guillem de Claramunt i que també va formar part, posteriorment, dins els dominis de l'orde del Cister, depenent fins al segle XIX del monestir de Santes Creus.

A finals del segle XIX, el mas va passar de mans de la família Sabadell de Tarragona alsEstruch, industrials barcelonins, que la van convertir en un indret d'estiueig.

Es tracta d'una casa fortificada, amb una muralla perimetral del segle XVI que actualment és propietat d'un empresari vitivinícola, segons apunten des de l'associació. Aquesta també explica que malgrat que al costat de la casa viuen uns masovers que s'encarreguen de la finca, la casa està completament abandonada i s'han ensorrat bona part dels pisos de l'edificació.

L'AsociaciónHispaniaNostra considera que és necessària una actuació urgent a l'edificació per evitar la completa ruïna i es perdin els elements que encara es conserven.

L'altre edifici català que han inclòs a la llista vermella del patrimoni en perill és la Casa Tosquella de Barcelona, una de les primeres obres de l'arquitecte Eduard M. Balcells i que tot i que està catalogada com a Bé d'interès Cultural, es troba en estat d'abandonament.

Imatge d'una de les sales derruïdes del Mas de la Tallada.

El Mas de la Tallada de la Secuita entra a la Llista Vermella de Patrimoni a causa del seu mal estatHispania Nostra

tracking