Diari Més

Mobilitat

Cambrils comença a sancionar els conductors de patinets elèctric

La nova normativa municipal va entrar en vigor el passat 2 d'agost, després de sotmetre's a informació pública durant 30 dies

Imatge d'arxiu d'una pesona llogant un patinet elèctric amb el mòbil.

Campanya de Mossos i policies locals contra les conductes de risc dels conductors de patinetsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Cambrils està portant a terme una campanya informativa sobre la nova ordenança municipalreguladora de les condicions per a la circulació de patinets elèctrics a les vies públiques i ja ha començat a denunciar les persones que reiteren en les infraccions i les que cometen faltesgreus o rellevants. Les multes per no complir la normativa municipal, que va entrar en vigor el passat 2 d'agost, poden ser d'entre 80 i 1.000 euros segons la gravetat.

Durant l'últim mes, s'han distribuït 10.000 díptics, s'han repartit cartells en establiments comercials, hotels i centres educatius, i s'ha difós la informació a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. A més, aquest curs s'inclourà formació respecte la nova ordenança en les sessions d'educació viària que realitza laUnitat d'Agents Escolars de la Policia Local. D'altra banda, avui s'ha publicat un vídeo informatiu orientat al públic juvenil amb il·lustracions animades de l'artista cambrilenc Christian Granero.

El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha destacat la tasca pedagògica realitzada per la Policia Local per aconseguir que es compleixi aquesta regulació a favor de la convivència entre aquest tipus de vehicles de mobilitat personal i la resta d'usuaris i usuàries de la via pública.

El regidor ha afirmat que davant la proliferació de patinets elèctrics aquesta regulació era totalment imprescindible per millorar l'ordenació de la mobilitat i la seguretat vial. Finalment, el regidor també ha posat en valor el treball previ de coordinació amb Vila-seca i Salou, ja que els tres municipis formen una conurbació urbana integrada i calia una base comuna que donés coherència a la regulació.

El text complet de l'ordenança es pot consultar en aquest enllaç de laSeu electrònicai el vídeo informatiu en aquestenllaç de Youtube.

tracking