Diari Més

Infraestructures

Liciten noves obres per avançar en el desenvolupament del Corredor Mediterrani al Camp de Tarragona i l'Ebre

El Consell de Ministres autoritza millores en seguretat i senyalització al tram de l'Ametlla a Tarragona per 15,6 MEUR

Panoràmica aèria de la nova estació, ubicada entre el Camp de Futbol municipal de Cambrils i l'autopista AP-7.

La nova estació de Cambrils pren forma mentre la via està en provesAIR DRONE CAMBRILS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha autoritzat obres de millora del tram ferroviari entre l'Ametlla de Mar i el Camp de Tarragona, en el marc del desenvolupament del Corredor Mediterrani. En concret, s'autoritza el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a licitar, a través d'Adif, el projecte de millora de les instal·lacions de seguretat i senyalització d'aquest tram, per valor estimat de 15,6 milions d'euros i un termini d'execució de dotze mesos. Així, el projecte preveu la reinstal·lació dels elements situats sobre la via, després del canvi d'ample del tram. L'Estat ha donat llum verda a les instal·lacions de senyalització en el tram de Castelló a l'Ametlla de Mar i en el ramal de Tortosa-L'Aldea-Amposta per més de 69 milions d'euros.
Amb un termini d'execució de 22 mesos, entre els objectius principals del projecte, que complementa els projectes de canvi d'ample de via i catenària, destaca possibilitar la implantació de l'ample estàndard per a les circulacions de mercaderies i de viatgers, la renovació de les actuals instal·lacions per augmentar la seva disponibilitat i fiabilitat, així com l'increment de la capacitat i la regularitat de el trànsit ferroviari, el que contribuirà a optimitzar i racionalitzar l'explotació ferroviària d'acord amb els escenaris futurs, segons informen fonts de Foment.

També es pretenen millorar els paràmetres de fiabilitat de les instal·lacions de senyalització, en incorporar nous enclavaments a les onze estacions del tram, xarxes de cablejat amb factor de reducció, circuits de via d'última generació (d'audiofreqüència en trajecte i vies generals i comptadors de eixos en vies d'apartat), obra civil, noves escomeses d'energia i interfícies dels enclavaments amb l'equipament ERTMS.

Característiques tècniques de les operacions

Entre les operacions a desenvolupar, figuren les obres d'instal·lacions de senyalització, comunicacions, control de trànsit, enclavaments d'última generació, senyals que incorporen tecnologia LED, instal·lació ASFA digital (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic) com a sistema de protecció del tren i la integració en el Control de Trànsit Centralitzat (CTC).

També s'actuarà en la nova configuració de vies en diverses estacions del ram, així com en sistemes de subministrament d'energia, edificis tècnics, canalitzacions i obres civils auxiliars, i sobre aquelles operacions per a la realització de proves i posada en servei.

Més de 15 MEUR, de l'Ametlla a Tarragona

El projecte preveu la reinstal·lació dels elements situats sobre la via. Entre aquests elements hi ha les balises del sistema ERTMS (European Traffic Management System, o Sistema Europeu de Gestió del Trànsit), comptadors d'eixos, balises del sistema d'anunci de senyals i frenada automàtica (ASFA) analògic, que seran substituïts per altres de digitals, a més de sistemes auxiliars de detecció d'objectes arrossegats, impactes i caixes calentes.

Es canviaran els enclavaments entre l'Ametlla de Mar i el canviador de la Boella, arran de la instal·lació de desviaments i accionaments amb més motors, de manera que s'adequaran els programes d'explotació del tram als esquemes funcionals de les estacions i al Control de Tràfic Centralitzat. De forma paral·lela, s'executaran treballs d'obra civil complementaris a les estacions, per a l'extensió de les noves xarxes de cablejat, s'instal·laran noves eurobalises ERTMS associades als senyals definits en el nou programa d'explotació i es reubicaran aquestes a les zones de transició de sistemes de protecció del tren i ampliació de la cobertura de la xarxa de telecomunicacions.

Finalment, es duran a terme les proves, validacions i verificacions funcionals de les instal·lacions del projecte, d'acord amb el protocol de posada en servei d'Adif. El projecte s'emmarca en el desenvolupament del Corredor Mediterrani. La inversió puja fins als 84,78 milions tenint en compte els tres trams entre Castelló i Tarragona: un de Castelló a l'Ametlla, un altre fins al Camp de Tarragona, i el del ramal l'Aldea-Tortosa.

tracking