Diari Més

Medi Ambient

Acció Climàtica presentarà al·legacions al projecte de la MAT de Valmuel-Begues

Denuncia que el traçat provocaria afectacions importants en el medi natural i agrari de diverses comarques

Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

Els municipis del Camp de Tarragona, Ebre i Penedès presentaran un únic paquet d'al·legacions contra la molt alta tensióPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat que presentarà un conjunt d'al·legacions davant el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues. Pel que fa a l'afectació al medi natural, el departament considera «insuficient i amb poca concreció»l'estudi d'impacte ambiental del nou projecte. Sosté que el traçat de la nova línia coincideix amb llacunes de gran interès biològic i amb espais d'alt valor natural inclosos en la Xarxa Natura 2000. Així, denuncia que la línia creuaria aquests llocs d'interès, provocant afectacions negatives sobre hàbitats protegits i espècies de fauna.

En relació a les afectacions al medi agrari, el projecte afecta terrenys d'alt valor agroecològic i interfereix directament en els treballs agrícoles, l'activitat ramadera o les zones de rec. A banda, el projecte no preveu en el seu plantejament inicial mesures compensatòries per l'ocupació que es faria del sol agrari.

Finalment, en l'àmbit de la regulació energètica les al·legacions defensen, entre d'altres, que no es tracta d'un sol projecte sinó de la suma de cinc amb potències que no superen els 50MW cadascun, i que seria la Generalitat de Catalunya qui tindria les competències per autoritzar-los o no.

La MAT Valmuel-Begues és un projecte de titularitat privada i d'ús exclusiu del seu promotor amb una longitud de 180 quilòmetres que travessa vuit comarques de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès.

tracking