Diari Més

Cambrils repeteix el seguici festiu estàtic per la Mare de Déu del Camí

Aquesta vegada els grups van exhibir-se en un recorregut pel parc del Pinaret

El Ball de Diables.

Cambrils repeteix el seguici festiu estàtic per la Mare de Déu del CamíGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils celebrava ahir la diada de la Mare de Déu del Camí seguint la mateixa fórmula que ja va emprar amb motiu de la festa major de Sant Pere per alguns dels actes més tradicionals, com l'exhibició del Seguici festiu. Si per Sant Pere es va optar per un seguici estàtic en què el públic podia gaudir dels grups festius en un itinerari pel parc del Pescador, ahir era el parc del Pinaret el que es convertia en l'escenari de les actuacions dels elements.

El seguici festiu estàtic va comptar amb la participació de la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb el seu grup de grallers, els Gegants, els Nans i les bèsties de foc, la Farnaca amb els seus timbalers, i la Farnaqueta acompanyada dels Nyanyos timbalers, els Timbalers Cop de Cap, el Ball de Bastons, els Amics de la Sardana, els Xiquets de Cambrils i el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la seva bèstia de foc La Galera.

L'esdeveniment es va poder serguir també a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Cambrils.

Abans de l'exhibició dels grups, l'auditori del parc del Pinaret va acollir la representació de Vileros i Mariners. Es va fer en dos passis per arribar a més públic. La jornada festiva d'ahir, va començar al matí amb la celebració de les misses a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i la tradicional ofrena de flors.

Els actes festius continuen avui i sobretot de cara a la Diada de Catalunya, que serà divendres. Avui hi haurà les 49es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya d'Adifolk. Serà a partir de dos quarts de nou al parc del Pinaret.

L'acte institucional de la Diada de Catalunya es farà al parc del Pescador, divendres a les set de la tarda.

tracking