Diari Més

Bràfim canvia el seu pla urbanístic per regular els parcs solars i eòlics

El planejament actual de Bràfim no regula en el sòl no urbanitzable la implantació d'aquestes instal·lacions

Els molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat, al límit entre Tarragona i Lleida, en una imatge d'arxiu.

molins de vent, parc eòlic, energia, aerogeneradorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Bràfim tramita una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) per regular els parcs d'energies renovables i les seves línies d'evacuació que es projectin al municipi.

Un ple municipal extraordinari i urgent ja ha aprovat aquest passat dimarts la suspensió durant un any de la tramitació de llicències en sòl no urbanitzable per a aquest tipus de projectes, segons informa el consistori.

El planejament actual de Bràfim no regula en el sòl no urbanitzable la implantació d'aquestes instal·lacions, per la qual cosa es tramita una modificació puntual del POUM.

L'alcalde de Bràfim, Xavier Rius (ERC), assegura que amb aquesta regulació, pretenen «protegir els nostres recursos agraris» i «una correcta inserció ambiental i paisatgística» d'aquest tipus d'instal·lacions.

Els últims mesos, Bràfim ha rebut peticions per a la instal·lació de línies d'evacuació d'energia de fonts renovables que travessen el municipi de punta a punta.

L'última, el projecte de la línia privada de molt alta tensió (MAT), impulsada pel grup saragossà Forestals que travessa una quarantena de municipis de Catalunya.

En el cas de Bràfim, la MAT creuaria el terme municipal d'oest a nord, amb sis torres de 34 metres d'amplada i entre els 62 i els 84 metres d'altura.

Per aquest motiu, l'Ajuntament també se suma al rebuig en bloc de les institucions de Tarragona al projecte, amb organitzacions com el sindicat agrari Unió de Pagesos.

Aquest front comú al·lega que la MAT aragonesa incompleix la llei del sector elèctric, la no justificació de la seva necessitat, el greu impacte ambiental, paisatgístic, agrícola, social, cultural i patrimonial, i la incompatibilitat amb la planificació del sòl.

tracking