Diari Més

Les Borges del Camp llença la tronada d'inici de Festa Major

Amàlia Calvo i Daniel Batlle, els veïns de més edat, van encendre-la

Encesa de la tronada.

Les Borges del Camp llença la tronada d'inici de Festa MajorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de les Borges del Camp gaudeix aquests dies i fins al 19 de setembre de la seva Festa Major de la Mare de Déu de la Riera. Amàlia Calvo i Daniel Batlle, els veïns més grans del municipi, van ser els encarregats d'encendre la tradicional tronada, la qual va donar pas a l'actuació dels gegants Serè i Marinada. La ballada de gegants, així com els actes que s'han fet aquests dies enrere han gaudit d'un gran èxit de públic malgrat estar marcats per les restriccions per evitar el contagi de la covid.

«El pregó, el qual es va fer diumenge amb entrada anticipada ha estat un èxit», explica la regidora de Festes de les Borges del Camp, Maria Vilà. El pregó va anar a càrrec de Maria Borràs Ortiga, mestre que s'ha jubilat de l'Escola Rocabruna que, enguany, ha celebrat el 75è aniversari. «Ens hem hagut d'adaptar a la situació. El cant de la Salve Regina i la Benvinguda es feia a una plaça més petita i s'ha organitzat a una més gran», afegia.

Ahir al vespre se celebrava l'arribada de la Mare de Déu de la Riera i la tradicional processó amb fanalets, punt àlgid de la festa major.

El programa d'actes continuarà avui i fins al 19 de setembre. Avui, a les dotze del migdia, se celebrarà l'ofici de festa major i, a dos quarts de set de la tarda, l'església parroquial acollirà el Cant de Vespres, que anirà seguit per la processó.

Ballada dels gegants, ahir, després de la tronada.

Les Borges del Camp llença la tronada d'inici de Festa MajorCedida

tracking