Diari Més

Consum

Tarragona és la regió amb més diferència de preu entre les benzineres automàtiques i les tradicionals

Catalunya és la comunitat amb millors preus de gasoil de l'Estat, amb 1,18 euros per litre

Primer pla del sortidor d'una benzinera.

benzinera, sortidor, gasolina, dièsel, gasoil, IPC, carburantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona és la demarcació amb més diferència de preu entre les benzineres automàtiques i les tradicionals, segons l'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (AESAE). Els consumidors d'aquest territori es poden estalviar 21 cèntims per litre en funció de l'estació que escullin. A Tarragona li segueix Vizcaya, amb una diferència de 18 cèntims, Osca, amb 17 cèntims, i Barcelona, Girona i Lleida, amb 16 cèntims. A l'Estat, la diferència és de 12 cèntims. Per altra banda, el preu mitjà s'ha situat en 1,425 euros per litre de benzina 95 i 1,267 euros per litre de gasoil. La comunitat amb millors preus de benzina 95 és Múrcia, amb 1,395 euros, mentre que Catalunya és la més competitiva en gasoil d'automoció, amb 1,18 euros.
L'associació atribueix les diferències de preus entre les benzineres automàtiques i les tradicionals a la presència de competència a les estacions tradicionals i a «l'efecte disruptiu» de les estacions automàtiques, amb una estructura de costos més eficient.

«En el cas de Catalunya, on la presència de benzineres automàtiques supera el 20%, trobem que la diferència és dues vegades la mitjana estatal», explica el president d'AESAE, Manuel Jiménez Perona.

A l'Estat, aquest tipus d'estacions suposen el 12,5% del mercat i, gràcies a la «pressió competitiva», contribueixen a ajudar a baixar el preu. Tot i això, l'associació ha denunciat «traves invisibles» per part dels organismes locals, especialment ajuntaments, per a la seva implantació.

tracking