Diari Més

Energia

Ecologistes de Catalunya s'oposa a la instal·lació de la línia de molt alta tensió

L'entitat insta a presentar al·legacions en contra de la línia elèctrica

Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

Els municipis del Camp de Tarragona, Ebre i Penedès presentaran un únic paquet d'al·legacions contra la molt alta tensióPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) s'oposa «fermament» a la instal·lació de la línia de molt alta tensió que es vol crear des d'Aragó fins a Barcelona.

En un comunicat, l'entitat insta a presentar al·legacions en contra de la línia elèctrica i facilita eines perquè les persones afectades puguin exposar la seva situació.

Una d'aquestes eines és un conjunt de documentació tècnica que es pot utilitzar per presentar les al·legacions, i que, segons l'entitat, a dia d'avui ja se l'han descarregat «més de 170 persones» des de la pàgina web del GEPEC-EdC.

A més, el GEPEC-EdC també ha elaborat un manual perquè es puguin veure els diferents passos per fer arribar aquestes al·legacions al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

La línia de molt alta tensió, la tramitació de la qual es va fer pública el 28 de juliol passat per a l'empresa privada Forestalia, tindrà una longitud de 180 quilòmetres i pretén portar l'energia de les centrals eòliques i fotovoltaiques d'Aragó fins a Barcelona.

La instal·lació afectarà 40 municipis de les comarques de la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Alt i Baix Penedès i Baix Llobregat i causarà, segons l'entitat, «greus impactes ambientals» als espais naturals.

tracking