Diari Més

Montbrió, aparador de l'art virtual

La 9a edició del Montbriart se celebrarà aquest cap de setmana amb la presència de Pilarín Bayés

Visitants en l'anterior edició del Montbriart, que es va celebrar l'any 2019.

Montbrió, aparador de l'art virtualCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la pausa forçada per la pandèmia l'any 2020, el Montbriart torna a Montbrió del Camp aquest cap de setmana. Els dies 4 i 5 de setembre els carrers, places i domicilis particulars tornaran a convertir-se en aparadors de l'art contemporani local.

La proposta, que ja està plenament consolidada al Camp de Tarragona, té com a nucli central la mostra de pintura, il·lustració, escultura, fotografia, videoart, joieria i ceràmica que utilitza les cases dels montbrionencs com a sales d'exposició. Són espais singulars que aprofiten les entrades dels habitatges, molts dels quals són considerades patrimoni local. D'aquesta manera, s'enriqueix l'oferta cultural del poble a la vegada que se'n canvia l'aspecte habitual.

A més, el Montbriart es complementa amb tallers, un mercadet d'artesania i visites guiades per la vila. Enguany, el programa també inclou un concert d'orgue a la parròquia de Sant Pere i una cercavila amb la Txaranga Tocabemolls. Aquest any l'artista convidada és Beatriu Mar. La creadora d'origen alemany i resident a Mont-roig del Camp és l'autora del cartell i, a més de mostrar la seva obra al poble, també dirigirà una performance el vespre de dissabte. L'espectacle, titulat Despertar silencis, es farà amb la col·laboració del grup de teatre La Faixsula i la ballarina Iratxe Barrondo.

El plat fort del Montbriart 2021, però, serà la presència de la ninotaire Pilarín Bayés, que dissabte a les 20 h. presentarà el seu últim llibre, Mil motius per viure (La Galera, 2021). L'obra, que és el llibre número 1.000 de la popular dibuixant, és un recull il·lustrat de tot allò que ha marcat la seva vida a través de les seves icòniques il·lustracions.

A més, l'endemà diumenge 5 de setembre a les 13 h., Pilarín Bayés oferirà una petita xerrada sobre l'evolució de l'art i signarà la Il·lustració de Montbrió, creada especialment per al Montbriart, i que les persones interessades podran adquirir aquell mateix dia.

Pintar barroc

Una altra proposta del programa és la que organitza la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Montbrió. Es tracta del taller Pinta barroc. Amb motiu de la restauració de les pintures barroques de l'ermita de Sant Antoni, els participants podran pintar com es feia en aquell període i conèixer tècniques com la veladura o el pentimento. La sessió es farà diumenge a la tarda a l'ermita de Sant Antoni.

La 9a edició del Montbriart comptarà amb una vuitantena d'artistes del territori, amb una presència destacada, com ja és habitual, dels creadors locals.

Des de l'organització recorden la necessitat de dur mascareta i de respectar la distància de seguretat en tota la zona expositiva.

El programa del Montbriart està disponible a la pàgina web de l'Ajuntament de Montbrió del Camp i també a les xarxes socials de l'esdeveniment.

tracking