Diari Més

Mobilitat

S'obre la porta a construir en el futur un tercer carril al tram sud de l'AP-7 entre Salou i Alcanar

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona celebra la fi dels peatges

La cua que s'ha format al punt quilomètric 317 de l'AP-7 en sentit nord, durant el control de mobilitat que han fet els Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre.

Tercer carril, més aparcament i nous accessos: els deures pendents a l'AP-7 sud 20 mesos després de l'alliberamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha obert la porta a construir «en el futur»un tercer carril al tram sud de l'AP-7 a Catalunya, entre Salou i Alcanar. Aquest segment ja fa quasi dos anys que és gratuït i Sabaté ha reconegut que durant aquest temps el trànsit s'ha incrementat un 30%, si bé ha valorat que «no hi ha una situació de col·lapse». En aquest sentit ha dit que caldrà fer un estudi per veure la intensitat del trànsit a tots els trams alliberats. El subdelegat ho ha apuntat en una visita al peatge de Torredembarra en el primer dia que els usuaris no han de pagar i ha celebrat l'estalvi d'uns 750 MEUR anuals a Catalunya que suposarà la mesura per a «famílies i empreses».

Sabaté s'ha mostrat prudent respecte el model que s'adoptarà per finançar el manteniment de les autopistes i ha citat la ministra Raquel Sánchez per manifestar que es decidirà «per la via del consens i el diàleg». El cap de la demarcació provincial de carreteres de l'Estat a Tarragona, Alberto Hernández, ha quantificat el cost del manteniment en 80.000 euros per quilòmetre cada any.

El subdelegat del govern espanyol ha indicat que en els propers mesos es desmuntaran les instal·lacions dels peatges. Serà un cop s'hagi adjudicat el contracte del manteniment. L'operació tindrà un cost d'aproximadament 1,5 MEUR per als trams tarragonins de les autopistes.

Alhora, Sabaté ha dit que es valorarà fer nous accessos a l'AP-7, però ha deixat clar que «les autopistes continuen sent autopistes»i que, per tant, «no admeten molts accessos per sobre dels que ja hi ha». De tota manera, les propostes «s'estudiaran escoltant també les peticions de la Generalitat», ha dit. Sobre fer un accés per la rotonda de La Móra (Tarragona) a l'N-340 ha expressat que la idea «està en estudi»però que «en principi no està previst fer-ho». Una posició similar ha mantingut amb l'opció de construir noves àrees de servei i ha manifestat que actualment «no estan col·lapsades».

tracking