Diari Més

Tres residències geriàtriques de la província presenten brots actius no controlats de covid-19

A la residència L'Onada de la Sénia, al Montsià, s'han registrat tres defuncions

Usuaris d'una residència tornant a les activitats rutinàries.

Tarragona encara compta amb una residència en estat greu enfront les 74 que estan lliures de covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha informat el Departament de Drets Socials de la Generalitat, un total de 3 geriàtrics de la província presenten brots actius de covid-19. De les 59 residències que hi ha a les comarques tarragonines, 19 tenen casos confirmats, però estan en fase d'estabilització, i 2 tenen brots actius que encara no estan controlats. Pel que als centres ebrencs, dels 13 que hi ha en total, 4 presenten brots controlats i 1 es troba en 'zona vermella', la residència L'Onada de la Sénia, al Montsià, on s'han registrat tres defuncions.

Un total de 28 interns en residències geriàtriques o de discapacitats han mort els últims set dies a conseqüència de la Covid a Catalunya, on hi ha 76 centres residencials de serveis socials, 51 d'ells residències de gent gran, amb casos actius de Covid.

Segons el Departament de Salut, el 96,8% de les persones que viuen a centres residencials estan vacunades amb una primera dosi i el 95,8% tenen la pauta completa, mentre que un 91% dels professionals ha rebut la primera dosi i un 89,7% la pauta completa.

Durant l'última setmana, del 15 al 21 d'agost, s'han fet 12.011 proves PCR i 1.552 testos d'antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya i un 2,22% de les proves han resultat positives.

Als professionals se'ls han fet 24.006 PCR i 2.038 testos d'antígens, amb una de positivitat del 0,8%, per sota de la població general, que ahir va ser del 6,9%.

tracking