Diari Més

Festa Major

Roda de Berà celebra la processó del Pa Beneït per Sant Bartomeu

Pere Compte ha adquirit la Coca del Goig i l'ha donat als fills de l'exregidor Antonio Mondéjar

Roda de Berà celebra la processó del Pa Beneït per Sant BartomeuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de parelles han desfilat aquest dimartsen la processó del Pa Beneït amb certa normalitat malgrat la pandèmia. La tradició, que es manté any rere any per Sant Bartomeu, ha permèsque el municipi gaudís d'un dia de festa major molt semblant als d'abans de la pandèmia. «Com que la immensa majoria de parelles que desfilen pertanyen a la mateixa bombolla de convivència, molts són germans, i, a més han anat amb mascareta pel carrer, no hi ha hagut cap problema», destacava l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili. El batlle destacava que l'afluència de públic a la processó havia estat moderada, ja que, «com a municipi de serveis, dedicat principalment al turisme, quan la festa cau en dies laborals, com ha passat enguany, l'afluència de persones al carrer és més baixa».

L'exalcalde de Roda de Berà Pere Compte i la seva dona han exercitcom a majorals. De fet, Pere Compte han adquiritla Coca del Goig en la tradicional subhasta. Compte ha portatdesprés la coca als fills de l'exregidor de Roda de Berà Antonio Mondéjar, qui va morir la matinada del passat 13 d'agost a l'edat de 82 anys.

La Festa Major continua aquest dimecres i fins al dissabte amb un bon grapat d'activitats. A banda del campionat de bitlles, que se celebrarà aquest dijous almatí, a partir de dos quarts de dotze a la plaça dels Pins, a les deu de la nit hi haurà l'actuació musical de Lextexter & Black Mafia Band.

tracking