Diari Més

Petroquímica

El Morell prepara l'arribada de l'Ecoplanta d'Enerkem, Repsol i Agbar

La planta tractaria especialment els residus plàstics de Tarragona i Barcelona  

La planta tractaria especialment els residus plàstics de Tarragona i Barcelona.

El Morell prepara l'arribada de l'Ecoplanta d'Enerkem, Repsol i AgbarPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Morell prepara l'arribada de l'Ecoplanta que projecten Enerkem, Repsol i Agbar per transformar els residus urbans en metanol, per la qual cosa l'últim ple municipal va aprovar diversos punts per dotar-lo de seguretat jurídica, segons informa el consistori tarragoní.

El ple municipal va aprovar per unanimitat diversos punts relacionats amb el Pla Parcial 10 (PP10), uns terrenys situats entre les instal·lacions de Repsol al polígon petroquímic nord de Tarragona i l'anomenat Mas dels Frares.

La reorganització d'aquest pla parcial es treballa des de fa pràcticament dos anys. El PP10 està dividit en dos polígons i el ple municipal va donar llum verda a actualitzar el planejament urbanístic en un d'ells.

Això suposa adaptar la normativa urbanística a la gran indústria i dotar de més seguretat jurídica -i per tant, de competitivitat la gran indústria que vulgui instal·lar-se al municipi. «Volem tenir les coses a punt per quan faci falta», resumeix l'alcalde del Morell, Eloi Calbet.

Per la seva banda, a l'altre polígon del PP10 ja s'està urbanitzant amb un projecte que, a més dels serveis necessaris, inclou una rotonda i la millora dels accessos.

L'Ajuntament també ha aprovat per unanimitat una modificació puntual del pla urbanístic que trasllada una zona verda i una altra d'equipament del polígon industrial a un solar dins del casc urbà del municipi.

L'objectiu, detalla Calbet, és «convertir uns terrenys als quals actualment no podem donar cap utilitat a l'àmbit de la gran indústria, per poder-los oferir a les empreses que s'hi interessin».

Segons va informar Repsol el passat mes d'abril, quan es va unir al projecte impulsat per Enerkem i Agbar, la planta podrà assumir 400.000 tones anuals de residus sòlids urbans no reciclables.

Aquest volum equival aproximadament a les escombraries que generen en un any 700.000 llars, per la qual cosa podrà rebre residus de tota la província de Tarragona (816.000 habitants) i altres zones.

Gràcies a una tecnologia desenvolupada per Enerkem, aquestes escombraries es transformaran en 220.000 tones de metanol, una matèria primera per la indústria química i també per, entre d'altres, fabricar biocarburants.

tracking