Diari Més

Fi del toc de queda

Les festes nocturnes pertorben el descans veïnal a tota la demarcació de Tarragona

A Salou, les queixes pel soroll no cessen, a Prades hi ha queixes cada nit, i a Creixell els veïns denuncien botellots

Algunes de les restes del botellot de la nit anterior celebrat a Creixell.

Les festes noctures pertorben el descans veïnal a tota la demarcació de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana ha confirmat els que molts ajuntaments es temien amb la finalització del confinament nocturn imposada per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat dijous. Les festes nocturnes no han cessat en molts dels municipis on hi havia toc de queda, però també on hi era vigent.

A Salou, per exemple, la nit de dissabte, la policia local va haver de desallotjar la platja de Capellans. Aquesta, segons ha confirmat l'Ajuntament, ha estat l'única actuació en la qual ha calgut desallotjar un grup de persones en platges. El cert és, però, que residents de la Cala Llenguadets asseguren que divendres a la nits va celebrar una altra trobada de joves durant la nit en aquesta platja.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Salou, David González, ha destacat que el dispositiu policial desplegat a Salou ha evitat, totes aquestes nits, aglomeracions importants a les platges i vies públiques. Això no obstant, segons fonts municipals, les queixes per sorolls no disminueixen i s'han d'atendre en el transcurs de la nit.

A Creixell, d'altra banda, els botellots no han cessat aquest cap de setmana. Els veïns han denunciat la celebració d'una d'aquestes trobades a la zona del camp de futbol de Les Sínies en el qual participava una vuitantena de persones. Els mateixos veïns van alertar els Mossos d'aquesta concentració a la via pública i en plena nit i aquests van aconseguir dissoldre'ls.

Altres municipis que no han estat afectats pel confinament nocturn continuen patint els excessos durant les nit. A localitats com Prades, sense policia local i sense una comissaria de Mossos, les concentracions o festes nocturnes són pràcticament diàries, com ja va denunciar l'alcaldessa, Lidia Bargas, a Diari Més. Aquest cap de setmana no ha estat diferent de la resta. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que han hagut de desplaçar-se al municipi cada nit, almenys des del passat dijous després de rebre les queixes dels veïns denunciant trobades de joves durant les nits que pertorben el descans veïnal.

Segons el cos de Mossos, el cas de Prades, no és excepcional. S'han produït trucades per les mateixes queixes arreu del territori.

Augment de contagis

Mentre els municipis intenten lidiar com poden amb les concentracions nocturnes, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, alertava aquest diumengeque els botellots dels darrers dies provocaran un augment de contagis entre els joves. Ho feia en una entrevista a Rac1, on va augurar que podria afectar sobretot aquells grups que estan per sota dels quaranta anys i no tenen «taxes de vacunació prou altes» per frenar la transmissió. Trilla va admetre que les trobades a l'aire lliure «tenen menys risc», però també va recordar que la variant Delta és «molt més contagiosa». «No és difícil que en aquestes reunions s'aplegui gent que, tot i trobar-se bé, tingui el coronavirus i el pugui transmetre», afegia. Pel que fa a la immunitat de grup, va assenyalar que serà «pràcticament impossible arribar-hi» amb la pèrdua d'efectivitat de les vacunes pel que fa a la protecció del contagi. Considerava, però, que amb la vacunació es dificultarà la circulació del virus i hi haurà menys pressió assistencial. «Aquesta situació ens podria permetre tornar a una certa normalitat», deia.

tracking