Diari Més

Política

El PSC trenca el pacte de govern a Altafulla

La regidora del PSC, Inma Morales, abandona l'equip de govern, que queda en minoria, i passa a l'oposició

Imatge d'Imma Morales, candidata del PSC a l'alcaldia d'Altafulla.

Inma Morales serà l'alcaldable del PSC a l'Ajuntament d'AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha trencat el pacte de govern a Altafulla. La tercera tinent d'alcalde i regidora de Via Pública i Mobilitat, i Gent Gran i Protecció Animal, Inma Morales, ha presentat aquest dilluns la seva renúncia. En declaracions als micròfons d'Altafulla Ràdio, Morales ha explicat que el detonant de la ruptura han estat les discrepàncies en qüestions com el nou pla de gestió de la platja o el projecte per a la zona de safranars i el fet que no li consultessin en accions que tenen a veure amb les regidores que encapçalava com les recents intervencions al carrer de Dalt.

Segons ha avançat a l'emissora municipal, el seu pas a l'oposició no implica que tingui la voluntat de plantejar una moció de censura ni el de pactar amb Alternativa Altafulla. Davant la sortida de la regidora socialista, els coalcaldes d'Altafulla, Jordi Molinera i Alba Muntadas, han enviat un comunicat públic tot lamentant la renúncia del PSC i assegurant que «en cap moment s'ha interferit en la tasca d'altres àrees: com a equip, hem ajudat en tot el que se'ns ha demanat durant aquests darrers dos anys. «No entenem aquest trencament sobtat», han sentenciat.

Tanmateix, el govern local afirma que el Pla d'Acció Municipal de l'equip de govern d'Altafulla «segueix endavant tal com està previst, malgrat que el PSC hagi decidit trencar el pacte establert després de les eleccions del 2019».

El trencament s'ha fet oficial aquest dilluns amb l'entrada al registre de la renúncia de la regidora Inma Morales, fins ara titular de les àrees de Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal. Malgrat tot, els coalcaldes Molinera i Muntadas esperen poder mantenir bona amb sintonia al Ple amb el PSC pel que fa a la realització dels acords que van fer possible el govern republicà i del canvi l'estiu de 2019.

Els coalcaldes de l'Ajuntament d'Altafulla valoren positivament la bona feina que s'ha fet aquests dos anys de manera conjunta, «com per exemple en qüestions com la creació dels dos parcs de socialització de gossos, els treballs per fer realitat una residència per la gent gran a la Cabana o les planificacions i execucions dels Plans de Millora de Voreres, entre d'altres».

El coalcalde Jordi Molinera ha destacat que «en cap moment s'ha interferit en la tasca d'altres àrees: com a equip, hem ajudat encantats en tot allò que se'ns ha demanat durant aquests darrers anys per fer realitat els objectius comuns acordats o els reptes del dia a dia sobretot fruit de la pandèmia de la covid-19, com la gestió del voluntariat a la gent gran de la primavera de 2020».

Per la coalcaldessa Alba Muntadas «és lògic que la línia de govern la lideri l'EINA-ERC com a partit majoritari, però en aquesta línia s'hi han incorporat propostes dels dos socis minoritaris del govern i en cap moment aquests darrers dos anys s'ha tallat cap iniciativa seva, tot el contrari». «La proposta de canvi en el carrer de Dalt havia estat àmpliament discutida tan dins l'equip de govern com en comissió d'urbanisme i creiem que estava consensuada. Lamentem que per un malentès la regidora Inma Morales no ho vegi així», afegia Muntadas.

«El Pla d'Acció Municipal, doncs, segueix vigent i els objectius segueixen intactes, amb la feina que ja s'ha fet, la que està en marxa i la que encara es pot fer aquests dos darrers anys de mandat enfront una situació sanitària, social i econòmica complicada. Amb tot, n'assumim la gestió amb optimisme», han destacat Molinera i Muntades en el comunicat conjunt.

tracking