Diari Més

Restriccions

Altafulla reclama al govern el canvi de requisits per tenir el toc de queda

El pàrquing del Roquissar registra un botellot tot i els controls policials durant tota la nit

Imatge de part de les ampolles de begudes alcohòliques que va requisar la policia.

Altafulla reclama al govern el canvi de requisits per tenir el toc de quedaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Altafulla ha demanat al Procicat que revisi els requisits per poder aplicar el confinament nocturn. Les patrulles conjuntes entre la policia local d'Altafulla i els Mossos d'Esquadra d'aquest cap de setmana no han evitat la celebració d'un gran botellot al pàrquing del Roquissar. El fet de no estar completament envoltat per municipis on sí que s'aplica el toc de queda provoca que Altafulla no pugui gaudir d'aquesta prohibició i que, per contra, continuï rebent joves d'altres poblacions, com Tarragona, Torredembarra o el Catllar cada nit.

El patrullatge dels Mossos d'Esquadra amb la policia local d'Altafulla ha aconseguit minvar, però no acabar amb l'arribada de persones a la zona del Vinyet, a la platja de Tamarit, durant l'horari del toc de queda. Al Vinyet, els darrers botellots van deixar brutícia i van posar en alerta els ajuntaments d'Altafulla i Tarragona pel fet que havien afectat una zona important de nidificació del corriol camanegre. «Ha continuat entrant gent perquè és molt difícil de controlar. La gent dels càmpings s'hi acosta a la zona per la vora del mar», diu l'alcalde, Jordi Molinera.

Durant tota la nit de dissabte, entre tres patrulles –en alguns moments de la nit, quatre– de la policia local i els Mossos van fer evident la presència policial al terme municipal d'Altafulla. La policia va prohibir l'aparcament al pàrquing del Roquissar, però això no va impedir que un gran nombre de vehicles hi fessin cap la nit de dissabte, ja que s'hi celebrava un botellot. «La policia local es va dedicar a identificar les matrícules per sancionar-los. Alguns van voler llençar pedres als agents», afirma Molinera.

Aquesta ha estat una de les estratègies per intentar dissuadir als participants al botellot. D'altra banda, segons Molinera, la policia ha decomissat totes les ampolles de begudes alcohòliques que duia la gent als espais públics. «La policia ha requisat totes les bosses que molts portaven plenes amb begudes. El consum d'alcohol està prohibit als espais públics», recorda Molinera, qui reconeix que ha estat una mesura dràstica que no evita les concentracions, però que almenys redueix el risc que es produeixin problemes derivats del consum d'alcohol.

«Amb l'oci nocturn tancat, el problema dels botellots persisteix. Altafulla no pot aplicar el toc de queda perquè, a banda de Tarragona i Torredembarra, toca amb la Riera de Gaià, la Nou de Gaià i la Pobla de Montornès, on no es compliran mai els requisits que demana el Procicat. Malgrat això, són poblacions que estan allunyades d'Altafulla i un lloc d'entrada de persones d'altres pobles durant les nits. Per aquest motiu, necessitem que el Procicat revisi els requisits i atengui als problemes que aquesta situació provoca a localitats com la nostra», conclou l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera.

Agents policials durant els controls que s'han dut a terme durant la nit de dissabte.

Altafulla reclama al govern el canvi de requisits per tenir el toc de quedaCedida

tracking