Diari Més

Successos

Desmantellen una plantació de marihuana en un paratge natural de Masboquera

S'ha confiscat més de 2.100 plantes de marihuana en avançat estat de creixement  

Imatge de la plantació.

Desmantellen una plantació de marihuana en un paratge natural de MasboqueraGuardia Cvil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona han desmantellat una extensa plantació de marihuana composta per més de 2.100 plantes que es trobaven en una zona rústica pròxima a Masboquera, del terme municipal de Vandellós-Hospitalet.

A principis d'estiu, a través d'uns veïns de la zona, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en una zona boscosa pròxima al nucli habitat de Masboquera, del terme municipal de Vandellós-Hospitalet, s'havia condicionat una extensa superfície de terreny per al cultiu de marihuana.

A fi de comprovar la veracitat d'aquesta informació, es van establir diferents operatius, per a poder situar tant el cultiu com la identificació dels seus responsables. Així, després de diferents operatius, en una zona aïllada pròxima al nucli habitat de Masboquera, va ser localitzada un habitatge rustica aparentment abandonada, envoltada de massa forestal. En el seu interior es va poder observar una zona mancada de vegetació que albergava una extensa plantació de marihuana practicada en bancals.

Després de corroborar aquest fet, es va establir un equip conjunt de treball amb policia local de Vandellós-Hospitalet que tindria com a objectiu el desmantellament d'aquesta plantació i la detenció dels seus responsables.

Mesures de seguretat

Les primeres vigilàncies van posar de manifest que encara en tractar-se d'un habitatge rústic aparentment abandonat, aquesta disposava de diverses mesures de seguretat com a detectors de moviment o càmeres de vigilància, així com dos gossos de raça perillosa, amb la intenció de, d'una banda evitar la bolcada o sostracció de la substància per altres organitzacions criminals, així com per a alertar de la presència d'efectius policials.

També es va poder comprovar que, malgrat l'abrupte del terreny, s'havien realitzat diferents actuacions per a condicionar la zona, com la tala de massa forestal per a ampliar la zona de cultiu o el tancament perimetral amb tanca metàl·lica i lona d'ocultació, a fi d'evitar indiscrecions de persones que poguessin accedir a aquesta zona.

Risc d'incendi i contaminació d'aqüífers

Durant les primeres vigilàncies es va poder comprovar com en aquesta finca, envoltada de massa forestal, s'havia practicat la tala d'arbres i arbustos per a ampliar la zona de cultiu de plantes de marihuana. Les restes d'aquesta tala havien estat apilats prop del clos perimetral amb el consegüent risc d'incendi, havent localitzat també gran quantitat d'envasos de pesticida en una zona de la finca on s'havien col·locat diversos dipòsits de plàstic per a l'emmagatzematge d'aigua per a reg.

Vigilància de la plantació

Durant aquestes vigilàncies també es va poder confirmar la presència d'un home que es dedicaria al manteniment i vigilància de la plantació. Sempre es trobava acompanyat de dos gossos de raça potencialment perillosa que protegien la finca de qualsevol persona aliena que accedís a la finca.

Per aquest motiu, després d'obtenir manament d'entrada i registre de l'autoritat judicial, durant el matí d'ahir es va establir un dispositiu encaminat a l'explotació de la informació reeixida en la recerca, procedint al registre de l'habitatge i de la finca on es va descobrir una plantació outdoor composta per 2.123 plantes de marihuana, comprovant com la persona responsable de la mateixa havia fugit precipitadament del lloc, abandonant fins i tot els seus estris personals.

Després de la tala de la plantació es van comptabilitzar un total de 2.123 plantes que van llançar un pes total de gairebé 2.000 quilos.

Aquesta mercaderia d'haver arribat al mercat hauria aconseguit el valor de més de 1'5 milions d'euros.

Aquesta és la segona plantació de marihuana outdoor que es desmantella en menys d'un mes, quan a mitjan mes de juliol, en un paratge natural del terme municipal de l'Alforja, va ser descoberta una plantació composta per 4.400 plantes de marihuana en estat òptim de recol·lecció.

La proliferació d'aquesta mena de plantacions provoca danys mediambientals irreparables, tant per la tala indiscriminada de vegetació autòctona, com pel risc d'incendis o la contaminació d'aqüífers.

De nou la col·laboració ciutadana informant sobre fets delictius o sospitosos, dóna com a resultat l'esclariment d'aquests, així com la col·laboració entre els diferents cossos policials que redunda en benefici dels ciutadans.

Les diligències instruïdes van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

Imatge de la plantació.

Desmantellen una plantació de marihuana en un paratge natural de MasboqueraGuardia Civil

tracking