Diari Més

Obituari

Mor l'ampostina Maria Carme Rams Margalef, jugadora d'handbol i voleibol

Va ser nomenada millor jugadora espanyola en dues ocasions consecutives

Una imatge de Maria Carme Rams Margalef.

Mor l'ampostina Maria Carme Rams Margalef, jugadora d'handbol i voleibolFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria Carme Rams Margalef ha mortdesprés d'una llarga malaltia. Rams, nascuda a Amposta el 1948 va ser jugadora d'handbol i voleibol. En el cas del vòlei, va jugar al Medina de Barcelona, amb qui es va proclamar campiona d'Espanya i va arribar a ser internacional absoluta. Posteriorment, es va passar a l'handbol on va jugar vuit temporades a l'Atlético de Madrid, amb qui va guanyar tres lligues. Maria Carme Rams Margalef va posar punt final a la seva trajectòria esportiva al Club Rancho de Castelldefels, on va aconseguir una Copa de la Reina.

Pel que fa a la selecció, va ser internacional en 40 ocasions i va ser la capitana durant vuit temporades. Va disputar un Mundial, va ser medalla de plata en els Jocs Mediterranis de 1979 i va ser nomenada millor jugadora espanyola en dues ocasions, el 1975 i el 1976. L'any següent, el 1977, va rebre la medalla al mèrit en handbol de la federació espanyola, el premi com a jugadora pionera del segle XX de la federació catalana el 1999. Prèviament, el 1978 va rebre la insígnia d'or i brillants de l'Atlético de Madrid.

Maria Carme Rams Margalef era vídua de Ramón Sicart Polo, qui va dirigir la secció de futbol del Club Gimnàstic de Tarragona de la temporada 1986-87 a la 1989-90.

tracking