Diari Més

La cinquena onada obliga a obrir l'Hotel Salut i Refugi al Villamarina de Salou

El Sociosanitari Francolí no pot actuar com a tal a causa de la pressió assistencial que es veu agreujada per la cinquena onada

Façana i porta d'entrada de l'hotel Villamarina Club de Salou, al carrer Ciutat de Reus.

La cinquena onada obliga a obrir l'Hotel Salut i Refugi al Villamarina de SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pressió assistencial actual provocada per la cinquena onada de la pandèmia de la covid-19 ha fet que l'Hospital Sociosanitari Francolí no pugui continuar com a Hospital Salut per a casos positiu o contactes d'aquests. Per aquest motiu, el Servei Català de la Salut ha adjudicat aquest servei, a través d'un procediment d'emergència, a l'Hotel Villamarina Club de Salou.

L'establiment de Salou, ubicat al carrer Ciutat de Reus, funciona com a nou Hotel Salut des del 22 de juliol per allotjar residents de la regió sanitària del Camp de Tarragona que estiguin contagiats per covid-19, siguin contactes d'algun positiu o que hagin de fer el confinament. També és Hotel Refugi, en aquest cas per allotjar turistes que siguin positius o siguin contactes d'algun positiu i no puguin desplaçar-se al seu lloc de residència per complir amb la quarantena. El Villamarina Club allotjarà a residents i turistes fins al 30 d'agost, una data que es podria prorrogar en funció de com es desenvolupi la pandèmia les pròximes setmanes.

Segons el darrer balanç facilitat pel departament de Salut, en data del 3 d'agost, hi havia fins a 28 persones allotjades a l'Hotel Villamarina Club. Vint són residents de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i vuit són turistes (sis casos positius i dos contactes).

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona havia planificat disposar d'una planta de 39 places de l'hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona per tal d'utilitzar-lo com a Hotel Salut, ja que, els anteriors anys durant l'estiu, es reduïa la pressió assistencial de l'activitat que presta aquest centre i quedava tancada la planta. El Sociosanitari Francolí actua a hores d'ara com a centre assistencial dual covid i descongestiona de pacients altres centres, principalment l'Hospital Universitari Joan XXIII. Salut preveu que la pressió assistencial que es registra per l'augment de contagis a causa de la que ja es considera la cinquena onada augmenti durant les pròximes setmanes. Per tot plegat es va decidir alliberar el sociosanitari tarragoní i contractar l'hotel de Salou que, de fet, ja havia estat contractat per la Direcció General de Turisme del Departament d'Empresa i Treball com a hotel Refugi. Segons el contracte que s'ha adjudicat a l'hotel Villamarina Club de Salou, l'establiment percebrà 22.750 euros sense IVA de manera fixa com a mensualitat. Rebrà 120 euros diaris per habitació ocupada fins a un topall de 25 habitacions. Si se n'ocupen de 26 a 50 habitacions, percebrà 108 euros per habitació i dia.

tracking