Diari Més

Veïnal

L'AVV Brises del Mar d'Altafulla tallarà el trànsit si no s'allibera la rotonda de la Torre

Segons l'acord arribat el 2019, el pròxim 31 d'agost s'haurien de retirar els blocs de formigó

Els 'New Jersey' instal·lats a la rotonda de Torredembarra.

L'AVV Brises del Mar d'Altafulla tallarà el trànsit si no s'allibera la rotonda de la TorreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns Brises del Mar amenaça de tornar a convocar talls a la rotonda de Torredembarra a partir de l'1 de setembre si aquesta roman tancada i no es retiren els New Jersey que es van col·locar per «garantir la seguretat i la circulació fluida de vehicles», ja que es van instal·lar quan els vehicles pesants tenien l'obligació d'agafar l'autopista en el tram que començava a Torredembarra. Aquests blocs de formigó que tallen una de les sortides de la rotonda s'haurien de treure el pròxim 31 d'agost, coincidint amb la liberalització dels peatges, tal com «els alcaldes del Baix Gaià i el subdelegat del Govern ens ho van detallar».

Recentment, l'AVV Brises del Mar, va enviar un escrit al subdelegat del Govern sol·licitant «el dia i l'hora en la qual es farà efectiva l'alliberació del peatge de Torredembarra i la retirada dels New Jersey que bloquegen la rotonda de Torredembarra». Un escrit al qual el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, va respondre que «la previsió segueix sent la mateixa, i és que, tal com ja s'ha fet en el tram sud de l'AP-7, s'aixequin els peatges a partir de les 00 hores de l'1 de setembre del 2021», però afegia que «respecte a la resta d'actuacions, sempre es faran considerant el benefici col·lectiu d'acord amb els criteris tècnics que es considerin des de la Unitat Provincial de Carreteres», és a dir, el subdelegat del Govern no ha concretat a l'associació de veïns si realment es procedirà a alliberar la rotonda dels blocs de formigó.

Per aquest motiu que els veïns consideren aquesta resposta «una presa de pèl», perquè «la solució que era el camí alternatiu de la Gossera, inviable d'una banda, encara ni l'han condicionat, i suposadament aquesta era la solució al problema de la mobilitat dels veïns». Davant el dubte de si realment es retiraran els blocs de formigó, els veïns avisen que «es tornaran a convocar talls a la rotonda a partir de l'1 de setembre si encara es manté tancada i no es retiren els New Jersey tal com ens van prometre».

Un nou partit polític

A més, l'associació se sent «abandonada» per part de l'Ajuntament d'Altafulla. És per això que alguns membres de l'associació crearanun partit polític per concórrer a les eleccions municipals de 2023 i «així poder decidir sobre les qüestions que ens afecten i que no són ateses pel nostre ajuntament». «Com a punt de partida, en el nostre programa anirà una reducció directa en el tipus impositiu que grava el valor cadastral, que permeti una reducció real del 50% en el rebut de l'IBI i això adequar-lo a la realitat de l'economia dels veïns d'Altafulla que paguen l'IBI més car de tota Catalunya i, en el nostre cas, amb uns serveis inexistents i deplorables».

tracking