Diari Més

Costa

Usuaris de la platja de Salou reserven i es 'parcel·len' la sorra a primera hora

El fenomen s'ha estès especialment a la platja de Llevant on, a mig matí, resulta impossible posar la tovallola a primera línia

Imatge de les 'parcel·les' a la platja de Salou

Usuaris de la platja de Salou reserven i es 'parcel·len' la sorra a primera horaSílvia Jiménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incívica reserva d'espai amb la col·locació de cadires a primera línia de platja de bon matí s'ha agreujat a Salou amb un nou fenomen que va aparèixer l'any passat per la pandèmia: la parcel·lació de la sorra amb línies que els usuaris dibuixen a terra. El fenomen s'ha estès especialment al tram nord de la platja de Llevant, on trobar lloc a primera línia de mar resulta impossible a mig matí, quan l'espai ja ha quedat totalment reservat. Al voltant dels para-sols i les cadires buides, els usuaris dibuixen quadrants a la sorra, fins al punt que hi ha trams de platja on no es deixa ni un pam lliure.

Els especialistes en reservar espai a tocar de l'aigua responen majoritàriament a un perfil concret segons ha pogut comprovar Diari Més diversos dies. Són turistes nacionals, majoritàriament homes i en edat de jubilació. Aquests són, si més no, els que entren a la platja de bon matí, al voltant de les vuit, per clavar els para-sols a la sorra i col·locar les cadires buides a l'espera que arribin la resta de familiars, amics o veïns més tard.

Des de l'any passat, quan es va recomanar mantenir entre un metre i mig i dos metres de distància entre tovalloles i cadires a les platges per prevenir el contagi de la covid-19, molts usuaris no només planten el seu equipament a la sorra de bon matí, sinó que també dibuixen a terra el perímetre que, segons les recomanacions, els hi correspon o una mica més. Així hi ha trams de la platja, especialment el nord de la de Llevant, que queden totalment ocupats per aquestes parcel·les vigilades per només unes poques persones. Malgrat tot, a Salou no s'ha regulat l'ocupació de les platges en aquest sentit perquè, segons fonts municipals, «no hi ha hagut necessitat». Quan la policia local ha rebut alguna queixa «esporàdica», s'ha adreçat a les persones que reserven l'espai per demanar-les que retirin les cadires i així ho han fet, segons fonts policials. Vila-seca requisa les cadires A Vila-seca, aquesta pràctica està prohibida.

De fet al juliol, la policia va fer una campanya amb què els agents deixaven un avís a les cadires on s'explica que, d'acord amb el pla d'usos i de platges, no està permès reservar. Les cadires seran requisades i es portaran a dependències policials on, si el propietari vol recuperar-les, s'exposa a ser sancionat.

un banyista limitant l'espai amb cons

Usuaris de la platja de Salou reserven i es 'parcel·len' la sorra a primera horaSílvia Jiménez

tracking