Diari Més

Economia

L'alcalde de Salou demana a la Generalitat ajudes pel comerç

Granados demana al Govern que es planteji un paquet d'ajudes per compensar les pèrdues dels comerciants per la reducció dels horaris

Granados en la reunió telemàtica d'aquest dimecres.

L'alcalde de Salou demana a la Generalitat ajudes pel comerçAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldePereGranados ho ha anunciat aquest dimecres en el marc d'una reunió telemàtica mantinguda amb la delegada del Govern de la Generalitat,Teresa Pallarès, on hi han assistit el regidor de Dinamització Económica,Hèctor Maiquezi diversos representants del sector comercial de Salou:Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris,Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS); Avinguda Carles Buïgas i Carrer Saragossa.

Granados ha explicat que el comerç deSaloues veu molt perjudicat amb les mesures imposades pel Procicat, d'haver de tancar de 10 a 12 de la nit, que és quan més volum de negoci es registra; i, per aquest motiu, «s'ha de fer un replantejament de buscar un tipus d'ajudes per compensar aquestes pèrdues pel comerç de costa, dels municipis turístics, que se xifren en més del 40%».

L'alcalde ha remarcat les diferents accions que s'han dut a terme des de Salou donant suport al comerç local perquè la Generalitat de Catalunya modifiqui els horaris de tancament a les 10 de la nit i els adapti als horaris comercials dels municipis turístics, que és a les 24 hores. Aixi mateix ha valorat la bona feina del sector privat i públic per potenciar l'activitat econòmica del municipi i per ser un sector segur de COVID-19.

Per contra, ha valorat negativament que hagin baixat l'índex d'incidència acumulada de 400 a 250, atès que això comporta que municipis com el cas de Salou, que avui ja estaria fora del toc de queda (donat que l'índex és de 270 acumulat, en 7 dies) fan que tornem a estar sota el toc de queda, amb totes les conseqüències de restriccions que el mateix comporta, perjudicant les activitats econòmiques del nostre municipi, ha explicat.

Pere Granados ha convidat el Govern de la Generalitat «a fer una reflexió profunda sobre les causes de la reducció d'horari i les conseqüències negatives que comporta pel sector del comerç, atès que és un sector que ha actuat complint les mesures i recomanacions sanitàries durant tot el procés de pandèmia, demostrant ser una activitat segura de COVID-19». Per tant, «entenem que es tracta d'una mesura desproporcionada, injusta i no fonamentada en criteris científics de contaminació vírica, amb perjudici i detriment del comerç».

Els comerciants han tingut ocasió de traslladar a la delegada del Govern la seva situació de patiment que estan visquent i el perjudici econòmic amb el tancament d'aquestes dues hores, que són essencials pel sector.

Per la seva banda, la delegada del Govern de la Generalitat, Teresa Pallarès,ha pres nota de les demandes de l'alcalde i dels comerciants de Salou, que ja ha traslladat a Salut i a Interior, i s'ha declarat conscient del perjudici econòmic que representa la restricció horària. Tot i això, ha defensat que la salut pública i la contenció dels contagis de la Covid han de prevaldre per sobre de qualsevol altra consideració. S'ha solidaritzat amb els comerciants i s'ha compromès a canalitzar la petició d'ajuts compensatoris per als comerços dels municipis turístics al departament d'Empresa i Treball.

La reunió amb la delegada i l'alcalde de Salou ha estat valorada positivament per totes les parts.

tracking