Diari Més

Successos

L'Ajuntament de Cambrils condemna el presumpte feminicidi d'una dona per violència masclista

El consistori ha convocat un minut de silenci aquest migdia, que ha comptat amb la participació d'autoritats

Imatge del minut de silenci d'aquest matí.

L'Ajuntament de Cambrils condemna el presumpte feminicidi d'una dona per violència masclistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils ha condemnat fermament el presumpte feminicidi d'una dona, veïna de la vila, víctima de la violència masclista.El consistori ha convocat un minut de silenci aquest dimecres al migdia per rebutjar el tràgic succési expressar el condol a la família i entorn de la víctima.

En l'acte, presidit per l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, hi han participat la secretària de Feminismes de la Generalitat, Montse Pineda; la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich; la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació del govern de l'Estat a Tarragona, Josefa Clavero, representants de l'Institut Català les Dones; comandaments de Mossos i Policia Local i regidors i regidores de l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Hélène Arcelin,han fet una crida a la tolerància zero, a la unitat i al rebuig sistemàtic i contundent de tota la ciutadania respecte a qualsevol forma de violència masclista. «Necessitem seguir treballant per erradicar qualsevol expressió de violència masclista, des de les violències quotidianes als feminicidis», han afirmat.

Així mateix, des de l'Ajuntament assenyalen que «ens trobem davant d'un acte de violència contra les dones fruit d'una estructura social de control i la culminació de tot un seguit de violències masclistes que no podem obviar i que representa el major exponent de la desigualtat de les dones i els homes. Les violències masclistes són l'expressió més greu i devastadora d'una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones».

L'Ajuntament de Cambrils reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions, i es compromet a seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d'institucions del país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d'aquestes violències.

tracking