Diari Més

Natura

Un taller pedagògic sobre la fauna del Siurana servirà per reivindicar-ne la seva supervivència

Serà el 6 d'agost a Poboleda, organitzat per la Plataforma en defensa del riu Siurana 'Riu Siurana Viu'

Zona del riu Siurana al seu pas per Poboleda.

Un taller pedagògic sobre la fauna del Siurana servirà per reivindicar-ne la seva supervivènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El próximdivendres 6 d'agost la Plataforma en defensa del riu Siurana 'Riu Siurana Viu'organitza a Poboleda, al Priorat, un taller de pesca, coneixement i difusió de la ictiofauna del riu Siurana per tal de reivindicar i donar a conèixer els peixos autòctons del riu així com la seva problemàtica en el context de la pressió a la que és sotmesa per part de les espècies invasores i també per la manca d'un cabal d'aigua mínim.

El taller, que compta amb el suport organitzatiu de l'ajuntament de Poboleda, serà impartit per l'expert Andrés Jiménez. En primer lloc es mostraran els peixos autòctons del riu, que inclouen espècies com bagres, barbs de l'Ebre, barbs cua-roja, madrilles, anguiles o gobis. A continuació es mostraran espècies invasores, com per exemple el carpí, la carpa, la perca, el gardi, l'alburno o el paix sol; a banda del cranc americà que abundà en alguns punts del riu.

El taller a més de servir per fer pedagogia sobre les amenaces que pateix la ictiofauna autòctona del riu Siurana, també servirà, expliquen des de la Plataforma, «per reclamar un cop més un cabal ecològic mínim imprescindible per a la supervivència d'aquesta fauna i per a la de tot l'ecosistema fluvial que pateix un important estrés hidríc des de fa uns anys».

Aquest ja és el segon any que s'organitza aquest taller educatiu juntament amb la Forestal Catalana, la Societat de pesca L'Anguila de Móra la Nova i l'Associació Ambiental de la Ribera d'Ebre AUBE que ha impulsat la primera Escola del Riu de Catalunya amb l'objectiu de promoure activitats d'educació ambiental vinculades al riu.

El punt de trobada pel taller és el divendres 6 d'agost a les 10:45 del matí a la plaça de l'església de Poboleda, i a continuació el grup farà cap un o dos tolls del riu Siurana al seu pas pel poble, a la zona de La Palanca a pocs metres del Molí dels Frares, els quals pot observar-se en fotografies recents, estan quedant-se secs de la mateixa manera que una bona part del riu al llarg del Priorat.

tracking