Diari Més

Indústria

Repsol presenta els resultats sobre la qualitat de l'aire del primer semestre de l'any al Camp de Tarragona

Les dades analitzades de 62 compostos diferents indiquen que es mantenen per sota dels límits «legals i recomanats»

Imatge general del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí.

Imatge general del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repsol, la companyia que l'impulsa, ha presentat aquest dilluns les dades de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona corresponents als sis primers mesos del 2021.

Segons les dades analitzades, totes les emissions «segueixen per sota dels límits legals i recomanats amb uns resultats similars a altres anys», s'apunta en una nota informativa.

En l'àmbit general, l'estudi ha analitzat en aquesta ocasió 62 Compostos Orgànics Volàtils (COV) diferents i Barcelona continua sent la localitat que en registra una major concentració, seguida de Lleida. Al Camp de Tarragona, per sota, les que registren nivells més elevats són la zona del barri del Serrallo a Tarragona, Valls i Constantí.

Dins aquestes substàncies controlades, la del benzè, «si bé es mostren diferències entre poblacions, tots els valors mitjans es troben molt per sota del límit d'immissió de 5μgm-3 (micrograms per metre cúbic) de mitjana anual que estableix la normativa espanyola i europea», apunta Repsol en una nota.

També s'han analitzat els nivells de l'1,3butadiè. Segons explica en un comunicat l'empresa, «no existeix un valor normatiu que estableixi límits d'immissions, però els valors mitjans estan per sota dels 2μgm-3 (micrograms per metre cúbic)». Aquest nivell és el que s'estableix com a recomanació de mitjana anual de referència al Canadà.

L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona mesura un total de 15 municipis entorn dels polígons químics nord i sud, en els quals s'han instal·lat 22 punts de mesurament, incloent-hi els que hi ha a Prades, Barcelona, Girona i Lleida, que permeten fer comparatives entre aquestes altres poblacions i les del Camp de Tarragona.

Segons explica Repsol, «l'Observatori segueix sumant adhesions i enguany s'han incorporat al seu Consell Social els ajuntaments de Reus i Vilallonga del Camp i també l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, com a representants del sector turístic de la demarcació».

A banda l'Observatori compta amb la participació de l'AEQT, el Port de Tarragona, les cambres de comerç de Tarragona i Reus i els ajuntaments de la Canonja, Constantí, la Pobla de Mafumet, el Morell, Perafort i Valls.

D'altra banda la companyia també ha anunciat que la setmana passada, «s'ha constituït el Consell Tècnic Assessor de l'Observatori, que està format per experts de les empreses del sector i de la URV i que té com a missió la supervisió tècnica dels treballs que es duen a terme».

tracking