Diari Més

Societat

L'immoble noucentista de Xalet Fort de Salou serà la seu de promoció econòmica i de comerç del municipi

La primera fase de les obres contempla la restauració de les façanes i les cobertes es preveu acabar cap a finals de l'estiu

L'immoble noucentista de Xalet Fort de Salou serà la seu de promoció econòmica i de comerç del municipi

L'immoble noucentista de Xalet Fort de Salou serà la seu de promoció econòmica i de comerç del municipiAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'immoble noucentista de Xalet Fort de Salou serà la seu de promoció econòmica i de comerç del municipi.L'edifici es destinarà a una oficina «on l'Ajuntament treballarà qüestions relacionades amb la intel·ligència, la digitalització i l'aplicació de les noves tecnologies al municipi, per millorar, encara més, la prestació de serveis, tant a la ciutat com a les persones i visitants», segons ha argumentat l'alcalde Pere Granados.

La primera fase de les obres, de les tres que hi ha, contempla la restauració de les façanes i les cobertes i té un pressupost de 165.000 euros. Es preveu acabar cap a finals de l'estiu.

Aquesta primera fase es restaura la part externa de l'edifici: les façanes, la taulada els terrats i porticons exteriors de totes les finestres. Es rehabilitaran les cobertes, amb el desmuntatge de part de la coberta de fibrociment i la col·locació de capes impermeables noves, revestides amb paviments, mantenint les terrasses transitables. Les façanes es restauraran amb l'enderroc del petit volum que hi ha afegit a la terrassa de la façana principal, en planta primera; s'ampliarà el porxo de la façana posterior; s'obriran les finestres tapiades i se'n crearan de noves; i també es restaurarà la fusteria. Tot l'interior està previst remodelar-ho de cara a la segona fase.

Granados ha afegit, a més, que «serà un punt d'informació digitalitzat important per a les persones i un punt d'assistència i de promoció del comerç i les activitats econòmiques del nostre municipi». A més, «atès que es troba en un indret molt cèntric de Salou, on hi haurà una nova APEU (Àrea de Promoció Econòmica Urbana), entenem que és la millor ubicació i el millor servei que se li pot donar a aquest edifici històric», ha afirmat l'alcalde. Així mateix, «el xalet recuperarà el seu esplendor original, ja que la restauració serà totalment respectuosa amb la recuperació de l'arquitectura de l'època».

tracking