Diari Més

Comerç

Comerciants de Salou i la Pineda organitzen concentracions per reclamar l'ampliació d'horaris

Protesten per les restriccions anticovid que els imposa la Generalitat en plena temporada turística

Passeig Carles Buïgas

El comerç de Salou perd entre un 35 i un 40% de les vendes diàriesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres a les 22.30 h hi haconvocadesconcentracions de protesta dels comercials de Salou i la Pineda per reclamar la modificació dels horaris actuals que els imposa la Generalitat per les mesures anticovid.

La concentració de Salou es farà a la Font Lluminosa i la de La Pineda, al passeig de Pau Casals davant de la pineda escultòrica de Xavier Mariscal. Les dues concentracions compten amb el suport de les associacionsShoppingSalou Comerciants i Empresaris i Nova Unió de Comerciants I Empresaris de La Pineda.

Els establiments es queixen que des del 17 de juliol, es veuen obligats a tancar a les 22 h, quan el seu horari habitual de tancament permès és a les 00 h.

Els comerciants ho consideren, en plena temporada turística, un greuge no poder obrir les darreres dues hores de la jornada, «quan les vendes representen un 35% de la facturació diària». Segons els comerciants, «precisamentés entre les deu i les dotze de la nit quan molts visitants i turistes acostumen a anar de compres, ja que durant el dia van a la platja o fan altres activitats d'oci».

A aquest greuge, els comerciants afegeixen que cal sumar-hi les despeses realitzades per adaptar-se a les mesures anticovid i, encara afegeixen, «se suma al fet que molts comerciants de temporada no van poder treballar durant l'any passat ni van poder optar a cap ajuda de la Generalitat».

tracking