Diari Més

Crisi sanitària

Salut no preveu tornar a endurir les restriccions a les residències

La regió sanitària del Camp de Tarragona va registrar una nova mort per covid aquest dimarts

Habitació del centre residencial psiquiàtric de Barcelona, en una imatge d'arxiu.

Habitació del centre residencial psiquiàtric de Barcelona, en una imatge d'arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va descartar augmentar les restriccions en les visites a residències de la gent gran malgrat l'augment de casos de covid que s'han registrat en les darreres setmanes en aquests centres residencials. Cabezas ha assenyalat que intenten protegir al màxim la salut dels residents, però que una residència «és un entorn obert». «Com hem dit moltes vegades, la salut no és un concepte d'una sola malaltia, les persones tenim un vessant emocional que cal cuidar», va explicar. La responsable de Salut Pública va considerar que «cadascuna de les mesures que han emprès les han pensat molt» i va destacar que ha començat a veure una davallada de casos, «per tant, les mesures estan començant a fer efecte», va dir. «Les mesures han de tenir aquest punt d'equilibri», va recalcar Cabezas.

La conselleria de Salut i la de Drets Socials ja va endurir les restriccions als centres a principis de mes davant l'increment de casos. Una de les novetats que es van anunciar era que els familiars sense vacunar havien de fer-se un test d'antígens per a les visites a les residències. També es va anunciar un increment d'una a tres les proves PCR setmanals als treballadors dels centres, excepte el cas dels ja vacunats, als quals se'ls hi faria només una prova setmanal.

Una nova defunció al Camp

A la regió sanitària del Camp de Tarragona es va registrar aquest dimarts una nova mort vinculada a la covid-19, en aquest cas un usuari de residència de gent gran. La xifra acumulada de morts des de l'inici de la pandèmia era de 1.136. Al mateix temps, però, es va produïr una reducció important en el nombre de pacients ingressats a planta, que van ser nou menys respecte la jornada anterior, passant de 140 a 131. A les UCI es va registrar un ingressat menys (36 en total).

En el cas de les Terres de l'Ebre, es va mantenir l'estabilitat pel que fa al nombre de víctimes mortals, però es va incrementar el nombre de pacients a planta, passant a la xifra de 22 (+2). Les UCI es van mantenir en la xifra de 8 ingressats. Les dades positives es van mantenir en el risc de rebrot a les dues regions sanitàries, Al Camp de Tarragona va caure de 50 punts i es va situar en 930 i a les Terres de l'Ebre va caure de 28 punts i es va situar en els 536. De la mateixa manera, la velocitat de propagació de la malaltia també va continuar a la baixa, tot i que de manera molt lenta. Al Camp de Tarragona va passar de 0,92 a 0,89 i l'Ebre era de 0,85 quan la jornada anterior va ser de 0,91.

El nombre de positius per coronavirus registrats amb proves PCR o test d'antígens es va situar dimarts en 56.088 persones al Camp de Tarragona (+346) i 13.227 positius a les Terres de l'Ebre (+45).

Impuls a la vacunació

Pel que fa al ritme de vacunació, les xifres indiquen un important impuls en les primeres dosis inoculades al Camp de Tarragona. Les dades de dimarts es van tancar en 382.931, és a dir, 4-860 més que la jornada anterior. En canvi, en les segones dosis la xifra va ser molt baixa, només de 758 noves, amb una xifra global de 308.865 persones amb les dues dosis posades. A les Terres de l'Ebre la situació registrada va ser la inversa. Es van posar poques primeres dosis noves (295), i van arribar a les 116.558 persones. En canvi, es van inocular 1.346 de segones dosis, deixant la xifra global en 97.615 persones amb les dues dosis posades.

En el conjunt de Catalunya, el Departament de Salut va declarar 14 ingressats més a les Unitats de Cures Intensives (UCI) en les darreres 24 hores, elevant el total a 549, mentre que els hospitals van registrar sis ingressats més, arribant a 2.243. A més, Salut va notificar 4.971 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 822.925. L'Rt va baixar tres centèsimes i es va situar en 0,85. El risc de rebrot va dismunuir a 47 punts, fins als 929. Es van notificar 22 noves morts i el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia arriba a 22.512. El 17,69% de les proves que s'han fet la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies vapassar de 1.136,95 a 1.119,07, mentre que a set dies va passar de 508,76 a 492,58.

Pel que fa a les morts per covid, se'n van declarar 22 en les darreres hores, amb un total de 22.512 des de l'inici de la pandèmia.

tracking