Diari Més

Ocupació

L'atur baixa en 12.300 persones a Tarragona en el segon trimestre i la taxa d'atur cau gairebé 3 punts

Les comarques tarragonines han generat 4.400 feines en els últims tres mesos i ja tenen uns índexs d'atur prepandèmics

Entrada de l'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona.

Oficina de Treball, SOC, SEPE, treball, atur, aturats, desocupació, ajudes, feinaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Tarragona ha tancat el segon trimestre de 2021 amb una taxa d'atur del 12,67%, gairebé tres punts per sota de la registrada entre gener i març i més de cinc punts menys que el màxim assolit durant l'últim període del 2020, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dijous. L'aixecament de l'estat d'alarma ha impulsat la reducció de l'atur, que ha caigut en 12.300 persones en tres mesos i la generació d'ocupació, que ha pujat en 4.400 treballadors. Tots dos valors ja se situen en nivells pre pandèmics. Així doncs, entre abril i juny hi havia 342.300 treballadors a la demarcació, 17.100 més que fa un any.

Si es compara amb el mateix període del 2019, s'observa que ja hi ha 1.700 ocupats més.

Pel que fa als aturats, Tarragona va experimentar una notable caiguda dels apuntats a les llistes de l'atur i va acabar el segon trimestre amb 49.700 desocupats, per sota dels 50.200 del primer trimestre del 2020.

Les dades de persones sense feina que recull l'EPA, però, no inclouen les persones incloses en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), que estadísticament es consideren ocupats.

tracking