Diari Més

Costa Daurada

Arriba el peix que 'menja' plàstic a les platges de Salou

Es tracta d'una escultura que serveix de contenidor amb l'objectiu de fomentar el reciclatge

Imatge del peix que 'menja' plàstic a Salou

Arriba el peix que 'menja' plàstic a les platges de SalouAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'únic peix que 'menja' plàstic, escultura de l'artista Rosendo Porro Cuesta, del taller L'Enclusa, ha arribat a les platges de Llevant i Ponent de Salou, amb la finalitat de conscienciar els usuaris/àries sobre la importància de reciclar els plàstics en espais naturals, com són, en aquest cas, les platges.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Salou, a través de les àrees de Platges: Manteniment, Reparacions i Adequacions, i Medi Ambient; junt amb l'empresa concessionària UTE Salou Net.

Els envasos són residus que, quan arriben al mar, provoquen un greu problema ambiental, atès que a l'aigua tarden més temps en degradar-se que al sòl, i, en múltiples ocasions, acaben sent ingerits per peixos reals.

En aquest sentit, l'obra, elaborada amb metalls, serveix de contenidor per tal que els usuaris puguin dipositar-hi els seus residus plàstics i mantenir netes les platges i els seus voltants.

Actualment, aquest peix es troba ubicat a l'espai de sorra de la platja de Llevant, a l'alçada del carrer Illes Balears. Fins ara, era al davant de la plaça de les Comunitats Autònomes. I s'anirà alternant, amb altres punts de Llevant i Ponent, fins al proper mes de setembre.

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha assenyalat que «com a Ajuntament, la nostra voluntat és fomentar el reciclatge i els hàbits sostenibles entre la ciutadania, ja siguin residents com visitants»; i, ha afegit que «la incorporació d'aquesta escultura-contenidor a la platja de Llevant i de Ponent és un element molt visual que aconsegueix reforçar el nostre missatge».

Per la seva banda, el regidor de Platges: Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que «la finalitat d'aquest element és conscienciar la població de la necessitat que tenim de reciclar, correctament, els residus que generem cada dia, per tal de tenir cura i respectar les nostres platges, així com el planeta, en la seva globalitat».

Així mateix, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha manifestat que «en l'àmbit del reciclatge i la conscienciació mediambiental és imprescindible anar cercant noves fórmules que incentivin i promoguin la cura del nostre entorn»; i ha afegit que «és per això, que des de la nostra àrea considerem que aquesta iniciativa serà molt beneficiosa pel nostre municipi».

D'altra banda, s'han instal·lat uns punts informatius en diversos indrets de la platja de Llevant, Ponent, Capellans, Platja Llarga i Cala Crancs, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de reciclar, de forma correcta.

En aquests punts, es fan les següents actuacions: es col·loquen corporis (figures bidimensionals) dels residus, en línia i seguint la passarel·la d'entrada a la platja i s'informa els banyistes sobre quins són els materials residuals típics que es generen a les platges i com s'han de classificar; els tipus de papereres (envasos i resta); la ubicació de les mateixes, més accessibles; així com la importància de fer un bon reciclatge.

També es lliuren cendrers, en cas que les persones en necessitin. Se sensibilitza sobre l'impacte dels plàstics al mar; i es passeja per la zona de platja per identificar tot aquell individu que pugui generar residus, per tal d'informar-lo com s'han de gestionar.

Així mateix, diversos educadors ambientals recorren les guinguetes de les platges de Ponent, Llevant, Capellans, Llarga i Cala Crancs, per tal de formar els treballadors/es sobre com s'han de reciclar, correctament, els residus que es generen a les guinguetes.

tracking