Diari Més

Mobilitat

La Plataforma Mercaderies per l'Interior de Tarragona, decebuda amb la resposta de la UE

La responsable europea ha donat una resposta «massa imprecisa» al reclam per traslladar el transport de mercaderies a la zona del Tarragonès

Imatge d'un tren de mercaderies a l'estació de Tarragona.

La Plataforma Mercaderies per l'Interior de Tarragona, decebuda amb la resposta de la UECedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Mercaderies per l'Interior ha mostrat la seva decepció per la resposta rebuda per part de la coordinadora europea delCorredor Mediterrani,IvetaRadicová, a les peticions per aconseguir que el transport de mercaderies desaparegui de les zones poblades del Tarragonès.

El juny passat la plataforma va enviar un informe aRadicová, detallant «els riscos per a la salut de les persones, el medi ambient, l'economia, el turisme i el patrimoni històric que suposa el pas de combois de mercaderies pel centre de la ciutat de Tarragona i tot el tram de la costa nord de la comarca del Tarragonès».

Segons explica la Plataforma,Radicová–ex-primera ministra d'Eslovàquia- va respondre amb una carta on reconeix la «situació insostenible que crea als habitants de Tarragona a llarg termini» aquesta problemàtica i assegura que estarà en contacte amb ADIF «en un esforç per aclarir la planificació posterior sobre l'alternativa prevista a les proximitats del Camp de Tarragona».

A la carta, la coordinadora europea també afirma: «Estic plenament d'acord que l'alternativa interior contribuiria a mitigar l'acumulació de diversos tipus de trànsit al llarg de la saturada línia convencional. Si el trànsit augmenta com s'espera, la solució alternativa hauria de permetre la segregació del trànsit de mercaderies i de passatgers».

Per la Plataforma aquesta resposta és, diuen, «massa imprecisa i feble, dona suport al projecte actual d'ADIF i ignora les preocupacions expressades per la plataforma».

Per aquest motiu, els representants de la plataforma han tornat a enviar una carta a la responsable europea en què li demanen una reunió, «per explicar-li personalment el suport a un corredor mediterrani ben planificat, executat i respectuós amb les persones».

En el text també se li reclama, «que posi limitacions reals a qualsevol tram del corredor mediterrani que passa per zones densament poblades» i que torni a valorar els perjudicis del desenvolupament del tercer carril i insti a ADIF a accelerar el projecte per trobar un recorregut alternatiu.

tracking