Diari Més

Societat

L'Ermita de Puigcerver ja té nous ermitans

Una família de Reus ha agafat el relleu en la gestió de l'ermita que forma part del terme d'Alforja

La Mònica Arbós, el Pere Ferré i l'Abel Ferré, a Puigcerver.

L'Ermita de Puigcerver ja té nous ermitansCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Ferré Valés, Mònica Arbós Cortiella i Abel Ferré Arbós són la família que, des d'aquest estiu, té cura de l'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, un temple de pelegrinatge i de descoberta de natura situat en un entorn singular, al cim de la serra de Puigcerver, a 787 metres d'altitud.

«Feia molt de temps que anàvem al darrere d'una cosa com aquesta», explica la Mònica. El somni de la parella era poder treballar en un lloc de muntanya. Ella és administrativa i treballa al Colmado Giner de Reus, mentre que el Pere és pintor, tot i que havia treballat en el sector de l'hostaleria. Expliquen que no era la primera vegada que optaven a gestionar l'ermita, i a l'alegria de saber que per fi en serien els ermitans, s'hi va sumar el lògic respecte per tot el que comporta.

Ara, els tres fan vida a Reus entre setmana i divendres enfilen el camí cap a Puigcerver. Allà s'ocupen del bar i restaurant, de l'hostatgeria i del manteniment de l'ermita. Encara que tenen alguns projectes al cap, la Mònica admet que el primer que s'han proposat és adaptar-se al lloc i a la feina per oferir el millor servei.

«El pas següent serà tenir xarxa WIFI, que pensem que és important per a les persones que facin nit i necessitin comunicar-se», detalla la nova ermitana.

Al restaurant, explica, treballen la brasa, com s'havia fet sempre fins ara. També preparen esmorzars, perquè els caps de setmana tenen molts clients que practiquen l'excursionisme o el ciclisme que fan parada i fonda a l'ermita. També han començat a fer plats tradicionals de cuina catalana, com callos o fricandó, i que van variant cada setmana.

Com ha passat en tants sectors, el nou projecte vital i professional els ha vingut marcat per les mesures còvid. Un fet, expliquen, que no els ha condicionat més enllà d'haver-les aplicat de forma correcta a tot el recinte. Precisament aquest primer diumenge d'agost s'hi havia de celebrar la tradicional caminada de la Diada de la Mare de Déu de Puigcerver, que s'ha suspès per l'alt grau de contagis que s'estan registrant les últimes setmanes arreu del país. La Verge de Puigcerver és la patrona d'Alforja, i tradicionalment l'ermita ha estat un temple de peregrinació i devoció a la zona.

tracking