Diari Més

Política

El relleu a la presidència del Consell de la Conca de Barberà deixa Junts fora del govern

ERC dona per trencat el pacte d'unitat que mantenen amb PSC i la FIC i l'ens reestructura el govern i les conselleries

La nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs (ERC), junt amb els portaveus dels grups.

El relleu a la presidència del Consell de la Conca de Barberà deixa Junts fora del governACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El relleu a la presidència del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha comportat la sortida de Junts de l'equip de govern. El grup es va abstenir en la votació que donava la presidència a Carme Pallàs (ERC), en un canvi al càrrec consensuat a inici de mandat -l'anterior president ha estat Magí Trullols (FIC), en un plenari celebrat el passat 5 de juliol. Després de l'abstenció de Junts, posteriorment els republicans han donat per trencat el pacte d'unitat que mantenien les quatre forces polítiques a l'ens -8 d'ERC, 7 de Junts per la Conca, 2 de la FIC, 1 del PSC i 1 no adscrit. El Consell ha fet efectiva aquesta setmana la reestructuració del ple i les conselleries. Des de Junts parlen d'expulsió. Afirmen que s'han sentit «menystinguts».

La portaveu de Junts per la Conca, Carme Amenòs, ha explicat a l'ACN que el grup va fer dues peticions a ERC: tenir una plaça més a la Junta de Govern i presidir una segona vicepresidència de l'ens supracomarcal. Totes dues peticions van ser descartades, motiu pel qual van optar per abstenir-se al ple de relleu a la presidència. Una acció que Junts assegura que va ser interpretada erròniament com una sortida de govern. «Ens han enviat a l'oposició, ens vam assabentar dels nous consellers d'aquesta legislatura via decret», ha lamentat Amenòs. En aquest sentit, des de Junts per la Conca afirmen que faran una oposició «responsable» en els propers anys.

Per la seva part, l'actual presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, ha negat que es tracti d'una expulsió del grup de Junts per la Conca i assegura que el partit ha sortit del govern. Pallàs ha apuntat que Junts hauria «aprofitat el moment» per fer unes peticions que eren «impossibles» de complir per l'existència d'un pacte amb la FIC tancat ara fa dos anys. Així, ha reafirmat que ha estat una «decisió unilateral de sortir del govern» que va ser notificada a la portaveu del grup. A la vegada, la presidenta del Consell Comarcal confia que Junts per la Conca farà una oposició en què donarà suport a aquells projectes importants per a la comarca.

tracking