Diari Més

El Museu de la Vila Rural de l'Espluga omple l'estiu de tallers i propostes singulars

Hi haurà activitats infantils i activitats que vinculen el museu amb alres activitats de l'entorn

Imatge d'arxiu d'un dels tallers infantils que ha realitzat el Museu de la Vila Rural.

El Museu de la Vila Rural de l'Espluga omple l'estiu de tallers i propostes singularsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha preparat un programa d'activitats divers per a aquest estiu. A més, tornen ha programar-se les Propostes Singulars, amb noves edicions de les experiències combinades Cultura ecològica i Esperit de vi. Totes les activitats es desenvoluparan d'acord amb la normativa vigent davant de la covid-19. Així doncs, l'aforament és limitat i caldrà inscripció prèvia. A més, el Museu amplia els seus horaris de tarda durant el mes d'agost i tancarà a les 19.30 h.

En aliança amb l'associació Els Corremarges, que treballa per la recuperació i la divulgació dels usos populars de la vegetació, el Museu de la Vida Rural ha programat tallers i activitats dirigides a tots els públics, especialment enfocades a infants amb adults, cada dimecres del mes d'agost, de 17 a 18.30 h.

El primer (4 d'agost) duu per títol Del jardí a la taula. Cuinem amb verdures de l'hort i plantes silvestres del jardí i té l'objectiu de mostrar el valor del producte fresc i de temporada i cuinar allò que s'ha collit a l'hort, en aquest cas del mateix museu. El segon, Pintem amb plantes! Juguem amb colors i pinzells naturals, serà l'11 d'agost. A partir de verdures de l'hort, plantes del jardí i aigua, els participants elaboraran pintures vegetals i utilitzaran pinzells també d'origen vegetal per fer diverses creacions. El tercer programat pel 18 d'agost, Conserves per a tots els gustos. Receptes tradicionals i innovadoresque consistirà en un taller pràctic per aprendre a conservar els aliments de manera segura i amb tots els seus nutrients. El darrer taller es farà el dia 25. Sota el títol Petit herbari, els participants aprendran a identificar, collir i premsar les plantes del seu entorn.

Propostes Singulars: Cultura ecològica i Esperit de vi

D'altra banda, durant l'agost s'han programat dues noves sessions de Propostes Singulars, experiències que combinen una visita temàtica al Museu de la Vida Rural amb diferents activitats que ofereixen altres agents de l'Espluga de Francolí.

El dissabte 14, serà el torn de Cultura ecològica, on es reflexiona sobre la cultura de l'aigua, la sobirania alimentària, l'agroecologia, les energies alternatives, les cures i la vulnerabilitat o l'emergència climàtica a través de les peces del museu, per després continuar amb una ruta guiada per Drac Actiu en bicicleta elèctrica pel voltant del riu Francolí, passant pel Monestir de Poblet i gaudint dels paisatges que ens ofereix la Conca de Barberà, i fent parada a la cooperativa Fet a la Conca on es realitzarà un tast de productes de proximitat.

El 28 d'agost, coincidint amb la Festa de la Verema de l'Espluga, l'MVR organitza l'activitat Esperit de vi, per endinsar-se en la història vitivinícola de Catalunya i de la Conca de Barberà gràcies a la visita a una part del Museu, continuant per la Fassina Balanyà i acabant al celler Vidbertus de la D.O. Conca de Barberà amb un tast de vins.

Ampliació d'horaris

Durant el mes d'agost, el Museu de la Vida Rural amplia el seu horari de tarda i obrirà fins a les 19.30 h. Així doncs, els horaris d'obertura seran de dimarts a dissabte de 10.30 a 19.30 h i els diumenges i festius de 10.30 a 14 h. El diumenge 15 d'agost el Museu també obrirà tot el dia.

Més informació i inscripcions a les activitats al web del Museu de la Vida Rural.

tracking