Diari Més

Incendi a la Conca de Barberà

Unes 25 dotacions de Bombers han remullant àrea de Queralt durant la nit

L'incendi es va donar per controlat, però encara no ha estat declarat extingit

Tram de carretera amb els vorals cremats.

Unes 25 dotacions de Bombers han remullant àrea de Queralt durant la nitACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat aquesta nit al perímetre de l'incendi que es va iniciar dissabte en la població de Santa Coloma de Queralt, revisant i remullant alguns punts després de quedar controlat anit el foc, que ha arrasat unes 1.700 hectàrees.

Fonts dels Bombers de la Generalitat han indicat a Efe que la nit ha estat en general tranquil·la i que aquest matí es procedirà al relleu de les unitats i els 125 bombers que han treballat durant la passada nit.

No està previst que aquest dimarts s'incorporin a les labors d'extinció mitjans aeris, encara que no es descarta que es produeixi algun vol de reconeixement, mentre els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que han col·laborat en les labors d'extinció ja es van retirar en el dia d'ahir.

Malgrat haver estat donat per controlat, l'incendi no es declararà extingit fins que no hi hagi garanties que no quedin punts calents que puguin revifar les flames, la qual cosa podria trigar alguns dies a produir-se.

Els equips d'emergències estaran pendents del canvi meteorològic, doncs després de la pluja i les temperatures més baixes registrades ahir a l'àrea de l'incendi, que van ajudar en les labors de control del foc, avui s'espera que tornin a pujar els termòmetres fins als 30 graus i que hi hagi menys humitat que ahir.

Els Bombers van donar per controlat anit l'incendi en haver pogut tancar el perímetre malgrat la seva gran extensió, d'uns 40 quilòmetres, i després que la superfície cremada no creixés durant el dia d'ahir.

tracking