Diari Més

Incendi a la Conca de Barberà

Estabilitzat el 90% de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia, que ha cremat 1.657 hectàrees

S'aixeca el confinament de les poblacions pròximes

Dos hidroavions a la zona del castell de Miralles.

Els Bombers perimetren el 80% de l'incendi de la Conca i l'Anoia i afronten una jornada més «optimista»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El perímetre de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia està estabilitzat en un 90%, segons ha informat aquest dilluns el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Després dels treballs d'extinció d'aquesta nit, la situació ha millorat i això també ha permès aixecar el confinament a les poblacions pròximes de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, de Bellprat i del nucli de Sant Gallard, que pertany a les Piles. En canvi, continuen evacuades 110 persones de masos de la zona, així com la urbanització L'Aubreda de Sant Martí de Tous. Segons dades provisionals dels Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 1.657 hectàrees, la majoria de les quals, més de mil, al municipi de Bellprat.
En concret, han cremat 1.069,5 hectàrees de Bellprat, 234 de Sant Martí de Tous, 233 de Santa Maria de Miralles, 70 de les Piles, 48,5 de Santa Coloma de Queralt i 2 de Pontils. Un total de 1.272 hectàrees són forestals, 380 agrícoles i 5 de sòl urbà. 1.218 hectàrees estan dins de l'Espai d'Interès Natural del Sistema Prelitoral Central.

A les nou del matí ha començat a ploure fort a la zona de l'incendi, i la pluja s'ha rebut amb alegria i optimisme al centre de comandament de Santa Coloma de Queralt. Els Bombers esperen donar per estabilitzat l'incendi a última hora d'aquest dilluns.

De moment, continuen treballant amb intensitat i els preocupa especialment les dues zones cap de l'incendi, a la dreta i a l'esquerra.

Pel que fa a les persones desallotjades, continuen evacuades, però també s'espera que, al llarg del dia, hi hagi novetats respecte aquest tema. Per altra banda, s'aixeca el confinament de les poblacions de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Bellprat i el nucli de Sant Gallard (Piles), i s'han obert les cinc carreteres que hi havia tallades. Tot i això, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat a la població que no passegi per la zona i deixin treballar als professionals.

De moment, no hi ha novetats respecte les causes que van originar el foc que, de moment, ja ha cremat una superfície de 1.657 hectàrees.

tracking