Diari Més

Incendi a la Conca de Barberà

El Govern veu «gairebé» controlat l'incendi de Santa Coloma, que no va ser provocat

Es continua investigant l'origen del foc, que es dona per fet va ser per causa humana

Zpoa on es va inicial l'incendi de Santa Coloma de Queralt.

El Govern veu «gairebé» controlat l'incendi de Santa Coloma, que no va ser provocatAgents rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident català, Jordi Puigneró, considera que l'incendi de Santa Coloma de Queralt està «gairebé» controlat i ha demanat extremar la prudència perquè, encara que veu «poc probable» que hagi estat provocat, la causa és humana, ja sigui per una espurna d'un camió o per una burilla.

Així ho ha indicat Puigneró, que ha visitat la zona de l'incendi que des de dissabte passat ha cremat més de 1.600 hectàrees a les comarques de la Conca de Barberà, a Tarragona, i de l'Anoia, a Barcelona, i que els equips d'emergències han pogut estabilitzar ja en un 90% del seu perímetre.

En declaracions als periodistes, Puigneró ha destacat que la pluja que ha arribat aquest matí a la zona ha ajudat a avançar en el combat al foc: «Estem en una situació en què evidentment no podem dir encara de control, però gairebé», ha assegurat.

A més, ha indicat que ja s'ha pogut determinar el punt «molt concret» al costat d'una carretera en el qual es va originar l'incendi, si bé encara segueixen sense obtenir cap «prova concloent» sobre la seva causa.

»Podria haver estat una espurna d'un camió, una burilla. Ha estat per efecte de la causa humana», ha indicat el vicepresident de la Generalitat, que ha dit que, encara que no es pot descartar cap hipòtesi, és «poc probable» que hagi estat provocat.

*Puigneró ha demanat a la ciutadania que extremi la precaució en els desplaçaments, perquè és un estiu molt sec i d'alt risc d'incendi, davant el que s'han d'evitar «imprudències i negligències».

»Una burilla de negligència significa uns 50 anys de reforestació. Aquest país no es pot permetre incendis d'aquestes característiques», ha agregat el vicepresident, que ha alertat a més del risc que hi hagi focs simultanis, la qual cosa dificultaria les labors d'extinció.

Per aquest motiu, ha insistit a demanar que s'extremin les precaucions i que es comprovi que s'emporten els pneumàtics dels vehicles controlats per a evitar que puguin provocar una espurna en contacte amb l'asfalt.

El vicepresident de la Generalitat també ha agraït la labor dels cossos d'emergències que han estat «al peu del canó», així com la dels alcaldes de la zona i els *payeses que han llaurat els seus camps per a ajudar a evitar que es propaguessin les flames.

tracking