Diari Més

Successos

Sis detinguts per cultivar grans plantacions de marihuana a Ulldemolins, Almoster i Reus

Els Mossos intervenen més de 9.000 plantes

Imatge d'una de les plantacions de marihuana intervingudes pels Mossos.

Sis detinguts per cultivar grans plantacions de marihuana a Ulldemolins, Almoster i ReusMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Equadra han detingut entre dimecres i dijous sis persones per cultivar grans plantacions de marihuana a municipis del Baix Camp i el Priorat. Les detencions es van fer en tres operatius diferents, a Ulldemolins (Priorat), Almoster (Baix Camp) i Reus (Baix Camp). A Ulldemolins es van detenir quatre persones, sospitosos de cuidar una plantació de marihuana ubicada en una zona muntanyosa de difícil accés als peus de la serra del Montsant. A Almoster, s'ha detingut home com a responsable d'una plantació ubicada en una zona boscosa de difícil accés. I a Reus, també s'ha detingut un home, que ha ingressat a presó, com a presumpte responsable d'un assecador de marihuana. En total, s'han intervingut unes 9.300 plantes.
Els detinguts tenen entre 19 i 58 anys, dos d'ells són veïns de Cambrils i la Selva del Camp, mentre que la resta no tenen domicili conegut. Cinc dels sis arrestats tenen nacionalitat albanesa i el sisè és de nacionalitat espanyola. Tots ells han estat arrestats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

En l'actuació a Ulldemolins, els mossos van irrompre en una zona muntanyosa de difícil accés ubicada als peus de la serra de Montsant, on les investigacions prèvies havien confirmat que s'estava cultivant una macro plantació exterior de marihuana. Els agents hi van intervenir 3.175 plantes de cànnabis amb floració, 2.080 esqueixos i 10.900 grams de cabdells de marihuana.

Els agents van detenir quatre sospitosos de cuidar la plantació, després que haguessin fugit camp a través. Els Mossos van haver d'utilitzar l'helicòpter per emportar-se les plantes de marihuana.

També s'ha sol·licitat un informe pericial als responsables del Parc Natural del Montsant per determinar si l'afectació de la plantació a l'entorn suposa un delicte contra el medi ambient o es tracta d'una infracció administrativa en base a la Llei d'Espais Naturals de Catalunya.

En una altra operació, els Mossos van localitzar una altra plantació de marihuana en una zona boscosa de difícil accés entre Almoster i la Selva del Camp. Quan van arribar a la zona, van detectar una plantació exterior i un petit campament amb tendes de campanya situat en una zona on només es podia arribar mitjançant unes cordes amb nusos.

En l'operatiu, van detenir una persona com a responsable de la plantació, un home de 58 anys veí de la Selva del Camp que feia tasques de masover al terreny i, segons la policia, hauria col·laborat amb un grup criminal per ubicar allà la plantació. El detingut va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligació de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit.

Aquesta plantació estava formada per 4.125 plantes de marihuana. Per regar-les, hi havia instal·lada una canonada que arribava fins a una finca de la Selva del Camp. La canonada estava connectada a una bomba de rec que extreia l'aigua d'una bassa.

Els Mossos també van desmantellar una instal·lació ja preparada per acollir una plantació interior que encara no havia rebut les plantes.

Finalment, en un tercer operatiu, la policia ha localitzat aquest setmana una nau utilitzada com a assecador de marihuana ubicada al carrer Alt de Sant Pere de Reus. Dins de la nau hi van trobar 2.000 plantes i 2 quilograms de cabdells preparats per a la seva distribució.

Dins de les instal·lacions, els agents van trobar amagat darrere d'una rentadora un home, a qui van detenir per un delicte contra la salut pública. Li van intervenir 740 euros en efectiu, sis bitllets de diferents països i un telèfon mòbil. El detingut té 25 anys i va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

tracking