Diari Més

Successos

L'incendi de vegetació a Santa Coloma de Queralt afecta ja més de 1.300 hectàrees

Les flames han causat talls a la xarxa viària del territori

El cap de l'incendi de Santa Coloma de Queralt ha saltat la carretera B-220 i ha agafat massa forestal.

Un incendi de vegetació a Santa Coloma de Queralt obliga a tallar la T-201 i la C141dBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat treballen per extingir un incendi de vegetació agrícola proper a Santa Coloma de Queralt. Les flames avancen per camps de conreu i vegetació, segons el Cos d'Agents Rurals, l'incendi afecta una superfície provisional de 1.191 hectàrees, 354 de terreny agrícola, 1.013 de zona forestal i 5 de sòl urbà. Els termes municipals afectats són Piles, Santa Coloma de Queralt i Bellprat.

Des del servei de Trànsit s'avisa d'afectacions a la xarxa viària de la zona.LaT-201 a Santa Coloma de Queralt, la C-241da Sarral, la B-220 i la BV-2201 a Bellprat romanen tallades a la circulació.De forma preventiva, els Bombers també han demanat el confinament del nucli urbà de Sant Gallard i també el municipi de Bellprat.

Els fets han començat al migdia d'aquest dissabte quan els serveis d'emergències s'han mobilitzat amb 12 dotacions terrestres i 5 helicòpters delsMAERper poder controlar l'incendi. Poc després els Bombers han reforçat el dispositiu d'extinció, on treballen 35 dotacions terrestres (entre les quals 19 vehicles d'aigua, unitats GRAF- Grup d'Actuacions Forestals,EPAF- Equip de Prevenció Activa i GROS - Grup Operatiu de Suport) i 8 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac, 3 helicòpters bombarders i 1 helicòpter de comandament). A més també treballen efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, tractors que ajuden a llaurar els camps i efectius del Cos d'Agents Rurals.

Un incendi de vegetació a Santa Coloma de Queralt obliga a tallar la T-201

Un incendi de vegetació a Santa Coloma de Queralt obliga a tallar la T-201Bombers

tracking