Diari Més

Política

Sarral investeix la primera alcaldessa de la història del municipi

Jaume Fornés (FIC) dóna el relleu a Victòria Cañís, en compliment de l'acord de govern de coalició estrenat el 2019

Victòria Cañís és investida primera alcaldessa de la història de Sarral

Sarral investeix la primera alcaldessa de la història del municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres a la tarda ha tingut llocel ple d'investidura de Victòria Cañís (ERC) com a alcaldessa de Sarral. Jaume Fornés (FIC) li ha passatel testimoni en virtut de l'acord de les dues formacions polítiques per governar plegats l'Ajuntament de Sarral. Les passades eleccions municipals, ERC va obtenir 3 regidors i la FIC dos regidors més. Plegats van travar un acord que ha obert una nova etapa pel municipi, fins ara governat per CiU, ara únic partit a l'oposició amb 4 regidors.

Victòria Cañísserà la primera dona que ocupi aquest càrrec:«És tot un repte, que assumeixo amb ganes i entusiasme. Considero que és una altra empenta en la direcció de canviar costums molt arrelats a la societat, visibilitzant les dones i una oportunitat de treballar de forma inclusiva, com ja hem vingut fent aquests dos anys tot el govern. Per exemple, organitzant la primera setmana d'activitats Fem Cultura amb la Igualtat!».

Valoració molt positiva del mandat

En roda de premsa a la sala de plens del consistori, aquest divendres al matí,tant Cañís com Fornés han valorat molt positivament aquests dos anys de feina intensa, bolcats en el municipi. «Hem ajuntat experiència amb empenta i ganes de treballar. Quan vam entrar, ens vam trobar amb algunes patates calentes, com ara la falta d'inversió crònica en els carrers, que estem solucionant sense cost directe pels veïns.Estem molt satisfets de la legislatura, i tenim més projectes conjunts per Sarral. D'altra banda, tenim tres indústries que funcionen bé i aquest és el futur»,afirma Fornés.

De la seva banda, la nova alcaldessa assegura: «Plegats treballem molt bé. Com a equip nou, quan vam entrar desconeixíem coses i el Santi ens ha aportat experiència. Compartim la diagnosi sobre les necessitats de Sarral i per això hem engegat projectes com la sala de vetlles, i hem impulsat la regeneració d'entitats, entre altres coses».

En aquest dos anys, han reviscolat els grallers, els guies, l'associació de joves i la de festes.Els propers dos anys de mandat,la línia de govern continuarà incidint els projectes imprescindibles per millorar els serveis, els equipaments, les condicions d'habitatge, entre altres. Tot esperonant alhora valors com la igualtat de gènere i la sostenibilitat a través de diferents projectes.

tracking